Vloer GGZ Breburg Gerflor
01:36
27-10-2017

GGz Breburg nog steeds tevreden over Gerflor-vloeren

GGz Breburg is een specialistische instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Midden- en West-Brabant. Op één van de grotere woonlocaties in Breda werden in 2010 Gerflor-vloeren geïnstalleerd. Hoe zien de vloeren er zeven jaar later uit? Is GGz Breburg tevreden over de uitstraling en het onderhoud?

In de locatie aan de Poolseweg is sinds 2010 het Centrum Jeugd van GGz Breburg gehuisvest. Het Centrum Jeugd biedt hulp aan kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar met psychiatrische problemen. Dat gebeurt zowel poliklinisch als in dagbehandeling en in het uiterste geval door een volledige opname (waarvoor 48 plaatsen beschikbaar zijn).

’Er wordt intensief geleefd’
Het drie verdiepingen hoge gebouw werd in 2010 geheel nieuw opgeleverd. Voor de vloeren werd gekozen voor pvc-vloeren van Gerflor. Daarbij speelden de uitstraling, geluidisolerende eigenschappen en ook het onderhoud een belangrijke rol. Erik de Bont, facilitair medewerker bij GGz Breburg: “Ons pand bestaat eigenlijk uit twee gebouwen; het behandelgebouw en de kliniek. De ruimten zijn vrij kaal, er hangen geen overgordijnen. Dat de vloeren geluidsisolerende eigenschappen hebben, is daarom wel van belang. Met name in de kliniek wordt zeer intensief geleefd en gewoond. Dat laat inmiddels wel wat sporen na op de vloer.”

Op de vloer:
Taralay Impression, Diversion Comfort
Kleuren: Cactus* (nr 0054), Ivoire (nr 0047) en Carbone* (nr 0049)

Eenvoudig onderhoud
“Het dagelijks onderhoud van de vloeren is eenvoudig. Het schoonmaakbedrijf dat alle schoonmaakwerkzaamheden voor ons verricht, zorgt ervoor dat de vloeren elke dag worden gewist”, vertelt De Bont. “Daarnaast wordt er twee keer per week licht vochtig gedweild. Twee keer per jaar vindt er een intensieve schoonmaakbeurt plaats. De keuze voor ons meubilair blijkt achteraf namelijk niet zo’n gelukkige combinatie; de rvs frames van de stoelen zorgen voor streepvorming. Dat is wel zonde. Dat er geen groot onderhoud nodig is en er geen nieuwe beschermlaag hoeft te worden aangebracht, is een pluspunt van de vloer. Al met al ben ik wel tevreden.”

Receptie GGZ Breburg

De pluspunten volgens GGZ Breburg:

  • huiselijke uitstraling
  • geluiddempend
  • eenvoudig in onderhoud, goed schoon te maken

* Deze kleuren/designs zijn inmiddels uit de collectie. De trendwatchers en designers van Gerflor werken continu aan actuele collecties. U hebt altijd keuze uit honderden actuele dessins en kleuren, in alle slijtklassen en in meerdere systemen.

Over Taralay Impression

  • Eenvoudig te onderhouden dankzij de oppervlaktebehandeling Protecsol®
  • Dankzij comfort versie een hoog loopcomfort
  • Geluiddempende eigenschappen (18dB)
  • 100% recyclebaar

Gerflor, for a homy atmosphere
Gerflor draagt bij aan een sfeervolle woon- en zorgomgeving. Met voor iedere ruimte – van woonruimten en gangen tot bijvoorbeeld fysio- en recreatieruimten – een totaalpakket voor vloeren en wanden. Sfeervol, comfortabel en ook veilig, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk: Gerflor voldoet aan de allerhoogste eisen. Bewoners, bezoekers en verzorgers zullen het bevestigen. Gerflor biedt u álle power die u zoekt.

Meer informatie?
Er is uitgebreide productinformatie beschikbaar met gedetailleerde technische specificaties. U kunt de brochures downloaden op www.gerflorbenelux.com of aanvragen bij Gerflor, telefonisch: nl +31(0)40 266 17 00, be +32 (0)3 766 42 82 of per mail: gerflorbenelux@gerflor.com

 

Bouwen aan de Zorg partners

Ziekenhuis Deventer STZPvc-vloer sportzaal