Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Groei door een actieve houding en oplossingsgerichte aanpak
Toepassing van veel kleur op de Kinderafdeling in het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom.

Groei door een actieve houding en oplossingsgerichte aanpak

“Efficiënt werken en we zijn gespecialiseerd in zorg, utiliteit, industrie en woningbouw,” zeggen Erik van den Bergh en zijn collega Rob Michielsen.

Margaretha Woonhof in Huijbergen.

Om zich nog duidelijker te positioneren, heeft Bergh Bouwgroep de verschillende bedrijven opnieuw benoemd waardoor de namen, volgens Erik en Rob, beter aansluiten op de praktijk. Naast Bergh Bouw staat het bedrijf in de markt met Vastgoed & Ontwikkeling, Beheer & Onderhoud, Brandveiligheid en Bouwsystemen. “Bedrijven die elkaar versterken en samen zorgen voor eenheid,” zegt Erik. “We hanteren één visie. Met transparantie en samenhang als kenmerken. De klant centraal en vakkundigheid als fundament.” 

De MRI in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal.

Al snel gaat in het moderne kantoor in Roosendaal de term ‘omgevingsbewust’ over tafel. Erik verwijst daarmee naar het werken in de zorg, van ziekenhuizen tot woonzorg, maar ook in de woningbouw. “We maken in Roosendaal, Vlissingen en Vlaardingen zo’n 2.500 woningen brandveilig. In die opdracht nemen we de installatietechnische en de bouwkundige zaken mee. Waar mensen normaal drie keer iemand aan de deur krijgen, verloopt de aanpak van Bergh Bouwgroep via één afspraak. Vooral in coronatijd een pre. Je kunt op een adres mensen niet drie keer ‘lastig vallen’ maar ook niet met drie man naar binnen stappen.” Rob geeft daarmee een voorbeeld want ook het werk in de zorgsector vraagt om een ultieme afstemming tussen bouwer, opdrachtgever en personeel met als winnaar de patiënt en uiteraard de klant. “Niet alleen bij renovatie van woonwijken maar zeker in de zorg is een doordachte aanpak van immens belang,” zegt Erik. Zijn collega licht er nog even de divisie Brandveiligheid uit. Het is een tak van de Bergh Bouwgroep waarop steeds vaker een beroep wordt gedaan. Als voorbeeld noemt hij het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Zwijndrecht. “We hebben de totale brandwerende afdichtingen geïnspecteerd, geregistreerd en hersteld waar nodig, in een ziekenhuis in bedrijf!”

De gezonde ontwikkeling van het bedrijf en de kruisbestuiving tussen de divisies werpt dagelijks in welke hoedanigheid dan ook, zijn bouwvruchten af in vele sectoren. Belangrijk daarbij is het steeds ‘aan de voorkant’ meedenken bij nieuwbouw, uitbouw, revitaliseren en verbouwen. “Meedenken vertaalt zich in slimme oplossingen en dat komt tot uiting in de financiële haalbaarheid,” weet Erik. Uit eigen onderzoek naar ziekenhuizen, blijkt dat er veel ‘oud vastgoed’ is. “Voor ons de uitdaging om dat vastgoed in stand te houden met doordacht beheer.” Ook heeft het bedrijf oog voor zorg in de wijken. “Wij zien dat die zorg steeds meer toegaat naar wijkgerelateerde oplossingen. Een hub in een wijk waar snel eerstelijnszorg kan worden geboden.” Als voorbeeld noemt hij Margaretha Woonhof & Medisch Centrum in Huijbergen. “Een pilot die klaar is om verder in de regio en daarbuiten uit te rollen.” Dat de Bergh Bouwgroep veel heeft betekend voor de eerste- en tweedelijnszorg kunnen gewaardeerde opdrachtgevers zoals Bravis ziekenhuis Bergen op Zoom en Roosendaal, Albert Schweitzer Ziekenhuis, Admiraal de Ruyter Ziekenhuis en ZorgSaam onderschrijven.

De veelzijdigheid van de Bergh Bouwgroep is een uiting van visie. Niet rusten op een rijke historie, maar die historie steeds verder verrijken met vakmanschap en oplossingsgericht werken voor de opdrachtgever. De weg die is ingeslagen met Samen Beter Bouwen illustreert vernieuwing, samenwerking en kruisbestuiving.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details