Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Groen, geur en beleving zorgen voor sfeer in Soest

Groen, geur en beleving zorgen voor sfeer in Soest

‘Gezellig, geborgen, huiselijk en warm’ waren de kernwoorden voor de inrichting. “We wilden de bewoners een echt thuis geven”, zegt projectadviseur Peter van Keulen. “Bij binnenkomst ervaar je gelijk de warme sfeer van het restaurant. De luxe materialen in combinatie met het toegepaste groen geven deze ruimte een uitnodigend en toegankelijk gevoel, aangevuld met een chique en koninklijke uitstraling door het gebruik van luxe stofferingen op het meubilair. De counter met handbewerkte tegels is de eyecatcher in deze ruimte en vangt gelijk je blik. De totale beleving wordt compleet door de toepassing van verschillende geuren.”

De luxe materialen in combinatie met het toegepaste groen geven deze ruimte een uitnodigend en toegankelijk gevoel.

In het nieuwe Mariënburg hebben de gangen, huiskamers en het restaurant een eigen geur. Heel subtiel is door de interieurontwerpers van Thereca geurbeleving toegepast in de luchtbehandelingskanalen, waardoor openbaar toegankelijke ruimten een eigen geur hebben. Deze geur draagt bij aan de gewenste sfeer in het gebouw. Beleving ervaar je bovendien in de gangen, waar je akoestische peesframe doeken met verschillende vrolijke prints vindt. Bij de liftgebieden komen prints uit de omgeving van Soest tot leven door toevoeging van meubilair, planten en geur.

De counter met handbewerkte tegels is de eyecatcher in deze ruimte en vangt gelijk je blik.

Elke huiskamer heeft zijn eigen kleurstelling en sfeer. Ze bieden geborgenheid, warmte en een echt thuis aan de bewoners. Er is gebruik gemaakt van kwalitatief goede materialen voor het meubilair, de wand- en raambekleding. Alles is op elkaar afgestemd en geeft een rustige en warme sfeer aan de huiskamers. De subtiele gouden details maken het geheel af en geven een knipoog naar het koninklijke. Het toegepaste meubilair is geschikt voor de bewoners en gebruiksvriendelijk voor het personeel. In elke huiskamer is een aantal stoelen voorzien van het The Moove systeem en zijn er kolompoot tafels die in hoogte verstelbaar zijn, door middel van een hendel onder het blad.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details