Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Grootste commerciële laboratoriumgebouw van Europa in ontwikkeling in Londen

Grootste commerciële laboratoriumgebouw van Europa in ontwikkeling in Londen

Bouw markeert eerste fase van een wereldwijde, toonaangevende samenwerking voor life sciences

Kadans Science Partner (Kadans) en Canary Wharf Group (CWG) zijn een joint venture-samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van een nieuw, op life sciences gericht wetlab-gebouw van 70.000 vierkante meter in Canary Wharf, Londen. De bouw van de asset is de eerste fase van de ontwikkeling van een wereldleidend centrum voor life sciences in het 3,3 hectare tellende North Quay-gebied.

De twee marktleiders complementeren elkaar in deze nieuwe samenwerkingsvorm. De bouw-, ontwikkelings- en ruimtelijke ervaring van CWG wordt daarnaast aangevuld door de expertise van Kadans; een Europese leider op het gebied van de ontwikkeling en het beheer van gebouwen en ecosystemen voor life sciences.

Duurzaam en flexibel ontwerp

Het gebouw, dat in 2026 wordt opgeleverd, wordt het grootste commerciële laboratoriumgebouw voor life sciences in Europa met een oppervlakte van 70.000 vierkante meter en 22 verdiepingen. Het gebouw dient in de eerste plaats als laboratorium, waarbij laboratoriumruimte op iedere verdieping mogelijk is dankzij volledige flexibiliteit.

Het gebouw is ontworpen door KPF en wordt ontwikkeld volgens de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid en technologie. Kadans brengt zijn ruime ervaring met de ontwikkeling van multi-tenant lab- en kantoorgebouwen met levendige communities.

Een centrale locatie

Canary Wharf, het grote financiële centrum van London, is een van de best verbonden locaties in Londen en wordt bediend door de drie nieuwste lijnen van het transportnetwerk: DLR, Jubilee Line en vanaf later dit jaar de Elizabeth Line. De Elizabeth Line zorgt voor een directe verbinding naar de luchthaven London Heathrow binnen 38 minuten. Met de luchthaven London City op ongeveer 15 minuten afstand wordt het nieuwe plan een cruciaal internationaal knooppunt voor biowetenschappelijke bedrijven.

Veelbelovende samenwerking

“Canary Wharf Group ontwikkelt sinds 2019 een visie voor de gezondheidszorg en life sciences. We zijn trots om samen te werken met een uitzonderlijke partner als Kadans, die Europees leider is in de ontwikkeling en het beheer van gebouwen en ecosystemen voor life sciences”, aldus Shobi Khan, CEO Canary Wharf Group. “We realiseren samen een gebouw van wereldklasse dat ultramoderne laboratorium-, kantoor- en innovatieruimten biedt aan interessante en snelgroeiende bedrijven in de gezondheids- en biowetenschappensector.”

Michel Leemhuis, CEO van Kadans Science Partner, vult aan: “Kadans wil bijdragen aan de innovatiekracht van de life sciences-sector door state-of-the-art labgebouwen te ontwikkelen en daarnaast ondersteuning en een internationale community te bieden. De samenwerking met Canary Wharf Group, die onze langetermijnpartner AXA IM Alts volledig ondersteunt, biedt ons een unieke kans. Niet alleen om een belangrijk en duurzaam nieuw labgebouw te ontwikkelen, dat het grootste in Europa zal zijn, maar ook om de katalysator te zijn voor een nieuw, wereldleidend life sciences-cluster en ecosysteem in de Britse hoofdstad.”

Cushman & Wakefield adviseerde CWG; JLL adviseerde Kadans over de joint venture.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details