Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Gulle schenking van zes anti-valbedden voor afdeling Geriatrie

De afdeling Geriatrie van het Albert Schweitzer ziekenhuis is enorm blij met een gulle schenking van Wissner-Bosserhoff Nederland, leverancier van...

asz-schenking-bedden-image-3w2-kopieren

16 augustus 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De afdeling Geriatrie van het Albert Schweitzer ziekenhuis is enorm blij met een gulle schenking van Wissner-Bosserhoff Nederland, leverancier van ziekenhuisbedden. Deze firma, die haar hoofdkantoor voor Nederland in Dordrecht heeft, deed het ziekenhuis maar liefst zes extra lage anti-valbedden cadeau van het type Image 3W. De bedden zijn bedoeld om het risico op uit bed vallen voor kwetsbare of verwarde patiënten en bijvoorbeeld mensen met dementie te minimaliseren.

Dat wordt onder meer bereikt door de geringe hoogte: het bed kan zakken tot 28 centimeter boven vloerniveau. Tijdens verpleegkundige of medische handelingen kan het uiteraard omhoog worden gebracht. Daarnaast heeft het bed gesplitste onrusthekken. Als er drie van de vier omhoog staan, is het bijna onmogelijk om uit bed te vallen terwijl er op dat moment nog geen sprake is van een vrijheidsbeperkende maatregel. Tenslotte beschikt het speciale bed over een remalarm dat een signaal afgeeft wanneer de rem vergeten wordt en een nachtlicht ter oriëntatie voor de patiënt.

Vervanging
In het Dordtse ziekenhuis bestond al langer de wens om ervaring op te doen met dergelijke bedden, maar de vervanging van bedden moet verlopen via een centrale aanbesteding en daarvoor is het nog te vroeg. Op het verzoek aan Wissner-Bosserhoff om een dergelijk bed alvast eens op proef te krijgen, kwam een verrassende mededeling. Sales manager Agnes Stevens: “We vonden dat patiënten uit de Drechtsteden er eigenlijk niet onnodig lang op zouden hoeven wachten. Maar daarnaast leveren we weliswaar al aan heel veel Nederlandse ziekenhuizen, maar nog niet aan het ziekenhuis in onze eigen vestigingsplaats. Als kennismaking met onze buur en als gebaar besloten we zes bedden te doneren.”

Valincidenten
Afdelingshoofd Geriatrie Anne-Sophie Brouwer vindt dat geweldig: “We spannen ons al enorm in om valincidenten te voorkomen, maar gezien de steeds toenemende leeftijd en kwetsbaarheid van onze patiëntengroep is alle hulp daarbij welkom. Deze bedden zullen ongetwijfeld het risico op vallen verder doen afnemen.” De bedden zijn al onmiddellijk intensief in gebruik genomen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%