haelvoet
01:35
10-02-2016

Haelvoet pakt uit met living showroom

2015 is een mijlpaal in de geschiedenis van het West-Vlaamse bedrijf Haelvoet, pionier in zorgmeubilair. Haelvoet opende dit najaar immers een gloednieuw gebouw in Ingelmunster. Deze ‘living showroom’ betekent voor het familiebedrijf een innovatieve stap binnen een ambitieus investeringsprogramma. In het gebouw ervaren zowel eindklanten als architecten het totaalconcept van Haelvoet: een unieke zorgomgeving met kwalitatieve, functionele en mooie meubels.

Met een eigen R&D-afdeling garandeert Haelvoet zorgmeubilair van de hoogste kwaliteit. Het bedrijf werkt kostenefficiënt dankzij twee productiemotoren die elk hun specialisatie hebben. Zo focust de Belgische vestiging – met 85 medewerkers – op hout, assemblage en research & development, terwijl de productie-eenheid in Roemenië – met 95 medewerkers – metaal en stoffering voor zijn rekening neemt.

‘Living showroom’
Bij Haelvoet draait het om meer dan een ziekenhuisbed of zorgstoel. De hele omgeving moet een thuisgevoel oproepen. Daarom verkoopt het bedrijf eerder een totaalconcept dan een product. Dat bewijst het merk aan de hand van zijn gloednieuwe ‘living showroom’ in Ingelmunster. Niet alleen werd de toonzaal ingedeeld in ruimtes met elk een unieke zorgomgeving, het hele gebouw is uitgerust met Haelvoet-meubilair. Van de kantoren tot het bedrijfsrestaurant: de productenlijn van Haelvoet valt er tot in de kleinste hoekjes te bewonderen. Want het gaat vandaag de dag niet meer om één bed of stoel, maar om de volledige omgeving waarbij alle elementen op elkaar zijn afgestemd. Pas dan krijg je een aangename zorg- of werkomgeving. Bovendien weet Haelvoet dat iedereen iets unieks wil. Het bedrijf speelt daarom in op kwalitatief meubilair dat, dankzij massa-customisatie, voldoet aan de vraag van elke klant.

Feestelijke opening
Een nieuw gebouw, dat moet gevierd worden. Daarom spaarde Haelvoet kosten noch moeite op haar grootse openingsevenement. Na het officiële gedeelte, met toespraken van Vincent Haelvoet (CEO), Kurt Windels (trotse burgemeester van Ingelmunster) en Jonathan Ampe (general manager), werden de bezoekers getrakteerd op een uitgebreide rondleiding door de nieuwe toonzalen en de productiehal. Alle aanwezigen waren enthousiast over het nieuwe gebouw en de inrichting van de toonzalen, maar vooral ook verrast door de productie. Weinigen beseffen immers wat er allemaal nodig is om tot een kwalitatief zorgmeubel te komen.

haelvoet

HIDDEN-collectie
De opening was de ideale gelegenheid om de nieuwe HIDDEN-collectie aan het brede publiek voor te stellen. Met de toenemende vergrijzing en de tendens om ook in eigen huis oud te worden, is vernieuwing op het gebied van ergonomisch meubilair geen overbodige luxe. De HIDDEN-collectie werd speciaal ontwikkeld voor consumenten en zorghotels die in eerste instantie op zoek zijn naar meubels met een mooi design, maar ook een hoog comfortgehalte. Het bed Hilo, een van de blikvangers uit de HIDDEN-collectie, combineert bijvoorbeeld toptechnologie uit de zorgsector met knowhow en looks uit de designwereld. Kortom: design zonder visuele compromissen, maar met comfort en functionaliteit verborgen in het hart van het ontwerp.

Kijk voor meer informatie op: www.haelvoet.be of www.hidden.be.

Bouwen aan de Zorg partners

kei