Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Heersen er chaos en capaciteitsproblemen in uw omkleedruimte?
Op elk systeem bevind zich een RFID-lezer. Gebruikers kunnen voor het openen en sluiten van de garderobehoes hun eigen personeelskaart gebruiken.

Heersen er chaos en capaciteitsproblemen in uw omkleedruimte?

Zippsafe heeft de lockerkast opnieuw uitgevonden. Het Zwitserse technologiebedrijf revolutioneert een product dat al tientallen jaren onveranderd bleef. Het succesgeheim van het nieuwe garderobesysteem zit in het gebruik van intelligente, uit polymeerweefsel gebaseerde flexibele garderobehoezen in plaats van harde materialen. Dankzij de flexibiliteit van de hoezen vinden ook grote items zoals motorhelmen of sporttassen probleemloos hun plaats. Vergeleken met de traditionele lockerkast realiseert u met Zippsafe een ruimtebesparing van tot 70%.

Het garderobeconcept zorgt definitief voor orde en netheid in de omkleedruimte.

Maar waarom ruimte besparen? Omkleedruimtes nemen tot 10% van het totale functiegebied in gebruik. De gemiddelde gebruiksduur bedraagt echter slechts 8 minuten per dag. Dit ruimtegebruik is daardoor zeer inefficiënt. Zippsafe werkt tegen deze inefficiëntie. De unieke oplossing verdrievoudigt de capaciteiten in de omkleedruimtes of creëert honderden vrije vierkante meters waardevol vloeroppervlak, welke dan voor profitactiviteiten zoals behandelkamers gebruikt kunnen worden. Ook de bouw- en exploitatiekosten van deze vloeroppervlakte moeten niet onderschat worden. Elke vierkante meter kost geld. Wordt minder ruimte gebruikt, dan resulteren daaruit lagere kosten voor bijvoorbeeld energie, verzekering en instandhouding.

Orde en netheid

De enorme ruimtebesparing is zeker niet het enige voordeel van ­Zippsafe. Het garderobeconcept zorgt definitief voor orde en netheid in de omkleedruimte. Dankzij de geïntegreerde bijzondere features heeft alles een eigen plaats, hetgeen gelijktijdig de gebruikersvriendelijkheid enorm verhoogt. Zippsafe systemen beschikken over een ingebouwde zitbank met uitschuifbare schoenenvakken, zodat schoenen en kleding gescheiden opgeborgen kunnen worden. Om kleding netjes te kunnen opbergen, zijn de garderobehoezen voorzien van een uitschuifbare kledinghanger en grote binnenzakken. 

Beheer wordt kinderspel

Op elk systeem bevindt zich een RFID-lezer. Gebruikers kunnen voor het openen en sluiten van de garderobehoes hun eigen personeelskaart gebruiken. Zippsafe zorgt hiermee meteen voor een oplossing voor het tijdrovende sleutelmanagement. Het Zippsafe Management Systeem zorgt via API voor een soepele integratie van de garderobehoezen in de aanwezige toegangssystemen (bijv. Siemens of Salto). De ZippManager software maakt van het beheer van de garderobehoezen een digitaal kinderspel. Vrije garderobeplaatsen worden in de software zichtbaar en kunnen met enkele clicks aan een medewerker worden toegewezen. Bovendien geeft het systeem aan wanneer er door personeelsverloop een garderobeplaats is vrijgekomen en eventueel gereinigd kan worden voor een nieuwe medewerker. De administratieve inspanningen worden enorm verminderd en processen blijvend geoptimaliseerd.

Het succesgeheim van het nieuwe garderobesysteem zit in het gebruik van intelligente, uit polymeerweefsel gebaseerde flexibele garderobehoezen
in plaats van harde materialen.

Waterafstotend en antimicrobieel

Maar er is nog meer. In omkleedruimtes, waar medewerkers met patiëntencontact in en uit gaan, moeten de hoogste hygiënestandaards gelden. Zippsafe houdt hier ook rekening mee door het gebruik van Zippsafe Smartfabric. De binnenzijde van de garderobehoes is voorzien van een waterafstotende en antimicrobiële coating. Eventueel vocht druppelt af en 99% van de aanwezige virussen en bacteriën, die met de stof in aanraking komen, worden geëlimineerd. Verder heeft elke garderobehoes een eigen ventilatiesysteem. Op regenachtige dagen kan er een hogere ventilatiemodus geactiveerd worden, hetgeen het drogen van natte kleding versnelt. Daardoor ontstaan er geen onaangename geuren en wordt de lucht in de omkleedruimte geoptimaliseerd.

Zippsafe overtuigd reeds op internationaal niveau en wordt nu ook in ­Nederland en België aangeboden. In 2016 opgericht, behoren in Duitsland en Zwitserland inmiddels vele grote instellingen tot de tevreden klanten. Het Robert Bosch Ziekenhuis in Stuttgart, de Stadskliniek in Karlsruhe en de Universiteitsklinieken in Freiburg, Tübingen en Schleswig-Holstein zijn slechts enkele van de gewaardeerde klanten. De ziekenhuizen hebben gemerkt dat de Zippsafe systemen niet alleen voor het opbergen van kleding dienen. Het smarte garderobeconcept vermeerdert ook capaciteiten, verhoogt de medewerkerstevredenheid, verbetert de hygiëne in omkleedruimtes en vermindert tijdrovend en moeizaam beheer. Zo kan de standaard lockerkast inpakken. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details