Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Het belang van een goede ruimte-akoestiek voor gezondheid en welzijn

Het belang van een goede ruimte-akoestiek voor gezondheid en welzijn

Akoestisch spuitpleister: een zorgvuldige optimalisering van de ruimte-akoestiek

Behalve kleuren, vormen en luchtkwaliteit is het akoestisch klimaat binnen een ruimte van essentieel belang voor gezondheid, welzijn én ziekteherstel. Het bepaalt bovendien grotendeels het comfort én de kwaliteit van de fysieke omgeving. Een goede ruimte-akoestiek is met name belangrijk in zorginstellingen waar kinderen en kwetsbare volwassenen/ouderen een groot deel van hun tijd doorbrengen. Uit onderzoek is gebleken dat de ruimte-akoestiek en mate van geluidsabsorptie een enorme impact hebben op duurzaam herstel en de mate van stress bij patiënten.

Je ziet het niet, maar je hoort onmiddellijk het effect.

Duurzame akoestische spray-on oplossing

Asona heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van naadloze, akoestische spray-on systemen, waarbinnen een keur aan mogelijkheden bestaat wat betreft kleur, structuur, geluidsabsorberende prestaties en functionaliteit. Beide spray-on systemen zijn ontwikkeld om niet alleen de ruimtebeleving en spraakverstaanbaarheid in hoge mate te optimaliseren, maar gaan ook zodanig op in het design van de ruimte dat deze als het ware onzichtbaar zijn en stilletjes hun werk doen. Je ziet het niet, maar je hóórt onmiddellijk het effect. Globaal zijn er twee systemen waarbinnen een keur aan mogelijkheden wordt geboden wat betreft kleur en structuur.

De oplossingen vormen een perfecte aanvulling op het design van een ruimte.

Sonaspray

Sonaspray wordt direct op elk mogelijk oppervlak gespoten, in de gewenste kleur, structuur en dikte en naar gelang de akoestische eisen.

Sonacoustic

Sonacoustic is een ultragladde oplossing met een luxe uitstraling, die op een backing van minerale wol wordt gespoten. Ook bij deze oplossing zijn diverse kleuren mogelijk.

Beide oplossingen vormen een perfecte aanvulling op het design van een ruimte en volgen exact de contouren en vormen van het bestaande plafond, of het nu recht of rond is, koepelvormig, golvend of met onderbrekingen. De veelzijdigheid van de oplossingen biedt mogelijkheden voor elke ruimte waarin de esthetiek net zo belangrijk is als de ruimte-akoestiek.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details