Klimaatplafond LCC StVincentius
01:08
12-10-2017

Het comfort van uw gebouw, begint bij het plafond

Of het nu over een ziekenhuis, een woonzorgcentrum of een andere zorginstelling gaat, de kwaliteit van de zorg staat voorop. De kwaliteit van die zorg hangt in grote mate af van het gebouw en de omgeving waarin de zorgbehoevende verblijft.

Interalu ontwikkelt en installeert klimaatplafonds waarbij comfort één van de belangrijkste uitgangspunten is. Het comfort in een ruimte wordt bepaald door de temperatuur, de luchtvochtigheid en de akoestiek.

Geen tocht, geen verspreiding van bacteriën
Omdat Interalu klimaatplafonds gebruikmaken van straling en absorptie om de warmte of de koeling over het plafond te verdelen, heeft u geen last van hinderlijke luchtstromen zoals tocht of warme luchtblazers. De lucht is niet te droog en bacteriën krijgen geen kans om zich te verspreiden.

Klimaatplafonds zijn in een ziekenhuis uitermate geschikt voor patiëntenkamers, consultatieruimtes, vergaderzalen, kantines, aula’s, enz..

Klimaatplafond MUMC+ Maastricht

Bereikbaarheid technieken in de gang
In gangen, en zeker in de brede gangen van een zorginstelling zijn andere criteria van toepassing. Dikwijls zijn dit belangrijke domeinen voor de mensen van de technische dienst. Want boven het plafond zitten heel wat technieken weggewerkt. Denk maar aan telefoon-, netwerk- en  internetbekabeling, ventilatiebuizen, waterleidingen, …. Daarom wordt in gangen vaak voor het XL300 plafond van LCC-Plafonds gekozen. Bij dit plafond kunt u opteren voor afhangbare panelen zodat uw technieken altijd snel en gemakkelijk bereikbaar zijn, zonder dat u uw panelen beschadigt.

Zijdelingse verlichting
Verlichting, sprinklers, rookdetectie en dergelijke worden naadloos in het plafond ingebouwd. Interessant voor de gangen van een zorginstelling zijn de mogelijkheden om lichtlijnen aan de zijkant van de gang te plaatsen. Zo schijnt de verlichting niet in het gezicht van de patiënt die liggend vervoerd wordt.

Klimaatplafond Interalu

Oog voor duurzaamheid
Verwarmen doet u met een Interalu klimaatplafond met relatief lage temperaturen, terwijl u koelt met relatief hoge temperaturen. Alle panelen worden door LCC-Plafonds CO2-neutraal geproduceerd en hebben een zeer lange levensduur. De plafonds dragen bij tot een hoge BREEAM- en/of EPB-score. Alle panelen worden op maat gemaakt, passend voor eender welke ruimte.    •

Meer informatie vindt u op www.interalu.eu en op www.lcc-plafonds.be

Bouwen aan de Zorg partners

Vescom – wallcovering – design Onari