Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld is…
Sint Jacob is hét antwoord van Syntrus Achmea op de groeiende vraag naar woningen voor ouderen.

Het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld is…

Het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) van Syntrus Achmea Real Estate & Finance is opnieuw uitgeroepen tot het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld. Net als vorig jaar mag het fonds zich ‘Overall Global Sector Leader’ noemen in de toonaangevende, internationale GRESB-benchmark. 

Het ADHCPF verbeterde de score ten opzichte van vorig jaar met nog eens 2,2 procent en behaalde de hoogste rating van vijf sterren. Ook zes andere vastgoedfondsen en -portefeuilles in beheer bij Syntrus Achmea, waaronder het woningfonds ADRF en het retailfonds ADRPF, behaalden deze maximale score voor hun prestaties op het gebied
van duurzaamheid. 

In totaal heeft Syntrus Achmea met negen fondsen en portefeuilles deelgenomen aan GRESB, dat staat voor Global Real Estate Sustainability Benchmark. Gemiddeld stegen de scores licht naar 88,9 punten (maximum is 100), waarbij zes portefeuilles 90 punten of meer behaalden. Het Duitse fonds NINE, dat vorig jaar debuteerde in de GRESB, liet met een sprong van 6,6 procent de grootste verbetering zien. 

De gemiddelde score van alle deelnemende fondsen wereldwijd in de GRESB-benchmark steeg licht van 73 naar 74 punten. Alle fondsen en portefeuilles van Syntrus Achmea scoorden evenals voorgaande jaren flink hoger dan dit gemiddelde. “We zijn ontzettend trots op onze resultaten”, zegt Boris van der Gijp, directeur Vastgoed bij Syntrus Achmea. “Maar liefst zeven topklasseringen met een maximale rating van vijf sterren, waarvan het zorgvastgoedfonds zelfs de beste ter wereld is. Wij zeggen niet alleen dat we duurzaamheid belangrijk vinden; we laten ook zien dat we daar samen met onze klanten naar handelen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details