Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Het effect van natuurfotowanden in het ziekenhuis
Een natuurfotowand brengt de buitenwereld naar binnen.

Het effect van natuurfotowanden in het ziekenhuis

In een healing environment mag een natuurfotowand niet ontbreken

Uiteraard is het ziekenhuis een medisch bedrijf. Maar de laatste jaren groeit het inzicht dat ‘de zachte waarden’ van een ziekenhuis steeds harder nodig zijn. Een ziekenhuisinterieur mag ook een warme atmosfeer hebben die goed aanvoelt. Een welkome omgeving die bij patiënten stress wegneemt en innerlijke rust biedt. Een healing environment, maar ja, hoe pak je zoiets aan en waar begin je?  Dat is niet eenvoudig in de dagelijkse hectiek van een ziekenhuis.

Keuze uit honderden unieke Nederlandse landschapsfoto’s.

Metamorfose met een fotowand

Je kunt niet meteen elke afdeling gaan renoveren, maar er bestaan wel degelijk effectieve mogelijkheden om een afdeling een complete metamorfose te geven. Namelijk met natuurfotowanden die je op steeds meer plekken in ziekenhuizen en medische praktijken tegenkomt. En dat heeft een reden:
kijken naar de natuur geeft rust en vermindert stress, zo blijkt uit prominente onderzoeken. Ook in de dagelijkse praktijk wordt dat zo ervaren. Witte ziekenhuismuren veranderen in sfeerwanden. Zo dragen natuurfotowanden op een hele zichtbare manier bij aan een healing environment.

Snel effect zonder bouwkundige kosten

Natuurfotowanden zijn ook op een andere manier een voor de hand liggende keuze. Ze hebben niet alleen een enorm positief effect op het interieur, maar kunnen ook snel en zonder extra bouwkundige kosten op elke ziekenhuiswand geplaatst worden. Zo kun je met relatief weinig kosten in no-time een afdeling opknappen. En je doet er niet alleen de patiënten een plezier mee, ook de bezoekers en medewerkers genieten ervan. Zeker op afdelingen zonder daglicht brengt een prachtig wandvullend Hollands landschap de buitenwereld naar binnen. Alle wanden worden op maat gemaakt dus er bestaat een grote ontwerpvrijheid. 

Alle wanden zijn stootvast en reinigbaar. (Beeld: Ernst-Jan Brouwer)

Unieke fotocollectie van Nederlandse landschappen

Het Gelderse bedrijf Fotowandenshop is gespecialiseerd in natuurfotowanden voor de medische wereld. Speciaal voor natuurfotowanden is een omvangrijke collectie opgebouwd met honderden foto’s van alle soorten Nederlandse natuur- en landschappen. Die foto’s zijn in eigen beheer geproduceerd en daarmee heeft dit bedrijf de afgelopen tien jaar een unieke positie opgebouwd. Door gebruik van speciale camera’s kunnen ook grote panoramawanden voor lange wanden naadloos worden geleverd. Naast het advies – welke foto past het beste op welke afdeling – is er een ruime keuze aan materialen die geschikt zijn voor gebruik in ziekenhuizen. 

Grote ontwerpvrijheid voor elke ruimte.

Stootvast en reinigbaar

De wanden voldoen aan alle hygiëne-eisen en kunnen om die reden ook worden geplaatst op IC-afdelingen en in onderzoekkamers. De fotowanden zijn van stootvast professioneel materiaal gemaakt en zijn volledig reinigbaar. Naast fotobehang wordt ook geprint op folie voor ramen en deuren of op aluminium panelen die zijn voorzien van een antistootcoating.

Ook lichtwanden en akoestiekwanden

De natuurfotowanden kunnen tevens worden uitgevoerd als lichtwand of als akoestiekwand en zelfs als lichtplafond.  Zo zijn telefooncentrales en drukke wachtkamers bij uitstek geschikt voor akoestische wanden. Lichtwanden worden vaak gebruikt om onaantrekkelijke of sombere ruimtes te upgraden. Fotowandenshop heeft contracten met verschillende gespecialiseerde fabrieken en printbedrijven die de fotowanden maken. Door alles in één hand te houden, heeft de opdrachtgever maar met één loket te maken. Van fotokeuze tot en met montage. De natuurfotowanden van Fotowandenshop zijn terug te vinden op vele honderden locaties in de gezondheidszorg.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details