Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
‘Het is ons doel om meer beleving te realiseren’

‘Het is ons doel om meer beleving te realiseren’

In 2018 richtte Andi Smart Print Solutions (75 medewerkers) een aparte businessunit op onder de naam Blueprint Visuals. De reden hiervan is dat verbreding van het productaanbod voor de hand lag… een nieuwe passie was geboren. 

Het bedrijf van Frits Keulen en Dave Kremer is inmiddels twee jaar (behalve al 91 jaar drukkerij te zijn) gericht op signing en XL Printing. “Wij willen aan persoonlijke printvraagstukken de juiste invulling geven”, zo laat Kremer weten. “Het is ons doel om de gedachten van de ontwerper of tekenaar tot leven te brengen. Om dat zo optimaal mogelijk te realiseren, maken wij gebruik van innovatieve machines. Onder andere Canon denkt op de juiste wijze mee met het ontwikkelen van oplossingen voor bedrijven die werken in de signindustrie.”

Imagic Concepts en Blueprint Visuals werkten voor de opdracht bij het Laurentius Ziekenhuis al eerder samen bij het ontwikkelen van beleving voor Speelparadijs Ballorig in Duitsland. Dit concept wordt nu ook bij de filialen in Nederland toegepast. “Het is ons doel om middels de juiste prints nog meer beleving aan te brengen. Dat kan met wand- en vloerprints, maar ook middels decoratie van sanitaire ruimtes. Wij willen onze opdrachtgevers helpen om op interieurvlak meer na te denken over hoe hun klanten of patiënten het bezoek aan hun instelling ervaren. De prints bij het Laurentius Ziekenhuis zijn daarvan inderdaad een uitstekend voorbeeld.”

XL Printing

“Wij willen de gedachten van de ontwerper of tekenaar tot leven brengen.”

Beleving is ook in de zorg steeds belangrijker. Kremer: “Niet alleen voor kinderen, maar ook voor senioren in bijvoorbeeld verpleeghuizen. Alleen zijn die prints vaak minder kleurrijk om bewoners niet te overprikkelen. Daarom plaatsen wij bijvoorbeeld geen afbeeldingen op de vloer; dat geeft een onveilig gevoel. Bovendien zijn er andere omstandigheden waarmee we rekening moeten houden. Zo is het lastig om overdag prints in de gangen aan te brengen in een bestaande situatie. Dan moet bijvoorbeeld de wandleuning tijdelijk verwijderd worden. Dat kan natuurlijk niet. ’s Nachts werken is dan een prima alternatief. Dat is geen probleem. Wij passen ons graag aan de situatie aan. Daarom is het belangrijk dat wij zo vroeg mogelijk mee aan tafel zitten om advies te geven. Hoe later men bij ons aanklopt, hoe groter de kans dat aanpassingen nodig zijn en hoe hoger de kosten. Daar is niemand bij gebaat, wij denken graag mee.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details