Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Het Parkhuis, Het Spectrum en Swinhove Groep beogen fusie per 1 januari 2024

Fusie-Parkhuis-Spectrum-Swinhove_2

21 maart 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Ouderenzorgorganisaties het Parkhuis en Het Spectrum in Dordrecht en Swinhove Groep in Zwijndrecht hebben aangekondigd te willen fuseren. De drie organisaties uit de Drechtsteden-regio willen de juridische fusie op 1 januari 2024 afgerond hebben. Een belangrijk uitgangspunt van de nieuwe organisatie is dat er plek is voor alle medewerkers en de zorg aan cliënten wordt gecontinueerd. 

Het ParkhuisHet Spectrum en Swinhove Groep, die bestuurd worden door respectievelijk Paul van Gennip, Jurjen Sponselee en Lilian Bouman, spelen met de fusieplannen in op de grote uitdagingen waar de zorgsector voor staat. “Die uitdagingen, met de toenemende zorgvraag en arbeidsmarktkrapte als sleutelwoorden, vereisen dat we als sector slimmer en efficiënter gaan werken. De krachtenbundeling zoals we die voor ogen hebben, is een grote stap naar betere en toekomstbestendige zorg in onze regio”, zegt Bouman.

De drie organisaties zijn financieel gezond en hebben de fusie dan ook vanuit eigen kracht en vanuit het toekomstperspectief voor hun cliënten en medewerkers geïnitieerd. “Dankzij de bundeling van krachten kunnen we onze cliënten en medewerkers nog beter centraal stellen”, geeft Van Gennip aan. “De zorg wordt gecontinueerd en voor alle medewerkers zal er plek zijn”. 

Door de schaalvergroting kan de fusieorganisatie, waarvan de naam op dit moment nog niet bekend is, al haar cliënten de zorg bieden die ze nodig hebben. Bovendien zal ze door de toegenomen mankracht en expertise innovatiever kunnen zijn en in staat zijn nieuwe zorgproducten en woonconcepten sneller te ontwikkelen.

“Vanuit de samenwerking kunnen het Parkhuis, Het Spectrum en Swinhove Groep de medewerkers meer loopbaanperspectief bieden, meer mogelijkheden voor specialisaties en daarmee interessantere werkomstandigheden” legt Sponselee uit. “Als nieuwe organisatie en actieve netwerkpartner zullen we bovendien de keten versterken”. 

Bij aanvang van de fusie zullen de bestuurders Paul van Gennip, Jurjen Sponselee en Lilian Bouman de organisatie gezamenlijk leiden. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details