Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Het UKZKF behaalt een ‘gouden’ kwaliteitscertificaat

Het UKZKF behaalt een ‘gouden’ kwaliteitscertificaat

Het Kinderziekenhuis evalueert, evolueert en innoveert

Het Kinderziekenhuis werd erkend voor de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de diensten en de zorg aan kinderen, jongeren en hun families door een internationaal erkende organisatie, Accreditation Canada, die een gouden accreditatie toekent aan het ziekenhuis.

Internationaal erkende normen

De accreditatie is een extern evaluatieproces gerealiseerd door zelfstandige experten, volgens internationaal erkende normen. Deze normen zijn van toepassing op de algemene werking en werkwijzen en gelden voor alle gebieden en activiteiten van het ziekenhuis. Door te kiezen voor een accreditatieproces wil het UKZKF haar continue kwaliteitsverbeteringsproces op een transversale manier ondersteunen en consolideren door middel van concrete maar vooruitstrevende actieplannen. Tijdens het bezoek werden niet minder dan 1973 criteria geanalyseerd. Het UKZKF behalde een globale score van 97,2 %. De inzet van het personeel om patiënten op gepaste wijze te ontvangen en zich te mobiliseren om de kwaliteit en de betrouwbaarheid te verbeteren, werd door de experten sterk benadrukt.

Een participerende en culturele benadering van kwaliteit en veiligheid

« Het Kinderziekenhuis evalueert, evolueert en innoveert. In zeer korte tijd zijn onze teams van een mondelinge traditie naar een formalisering van hun kennis en knowhow gegaan. De aanpak was participatief, waarbij iedereen werd aangemoedigd om zijn werkwijze te structureren en goede praktijken uit te wisselen. Dit alles heeft ons in staat gesteld transversaal te denken en te handelen. We hebben nu ook objectieve benchmarks ten opzichte van andere kinderziekenhuizen over de hele wereld. Dit kan alleen maar gunstig zijn voor de patiënt, vooral in een referentieziekenhuis als het onze. Deze erkenning is ook zeer belangrijk voor al onze teams, die zich voorbeeldig inzetten voor onze patiënten en hun familie», zegt Dirk Thielens, Algemeen Directeur ad interim van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola.

Een ontwikkelingsstrategie op lange termijn

Het accreditatieproces is geworteld in een culturele benadering van kwaliteit en veiligheid en maakt deel uit van de ontwikkelingsstrategie op lange termijn van de instelling. Het Kinderziekenhuis heeft zijn label voor 3 jaar, waarna het opnieuw geëvalueerd zal worden.

Meer over het beleid voor de voortdurende kwaliteitsverbetering en andere certificeringen die door de diensten van het kinderziekenhuis werden verkregen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details