Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Hilde Dijstelbloem nieuwe voorzitter Raad van Bestuur ZGT

Hilde Dijstelbloem nieuwe voorzitter Raad van Bestuur ZGT

Hilde Dijstelbloem wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van ZGT. De 45-jarige Dijstelbloem, momenteel nog bestuurder in Meander Medisch Centrum in Amersfoort, start op 7 juli bij ZGT.

Henk Kamp, voorzitter Raad van Toezicht: “We zijn verheugd dat we Hilde Dijstelbloem hebben kunnen benoemen als nieuwe bestuursvoorzitter van ZGT. Hilde heeft bestuurlijke ervaring in een ziekenhuis, is daarnaast voorzitter geweest van een medische staf en is vanwege haar achtergrond ook medisch inhoudelijk sterk. Haar geëngageerde en verbindende persoonlijkheid past goed bij ZGT. Samen met haar collega Wolter Odding zal zij een sterk bestuurlijk team vormen. Met Hilde aan het roer, en de inzet en toewijding van alle ZGT-ers, gaan we met vertrouwen de volgende fase in met ons ziekenhuis.”

Hilde Dijstelbloem: “Twente is voor mij geen onbekend terrein, want ik ben in Hengelo opgegroeid. ZGT ken ik als een ziekenhuis met een belangrijke regiofunctie en een aantal bovenregionale expertisegebieden. Er ligt hier een prachtige opdracht om samen met ketenpartners nog meer ‘de juiste zorg op de juiste plek’ te kunnen bieden aan de Twentse patiënt. ZGT doet dat vanuit twee onderscheidende locaties; een locatie in Hengelo en een in Almelo. Daarbij wordt ingezet op topklinische zorg, waarin onderwijs en onderzoek een steeds prominentere rol krijgen. Ik kijk er naar uit om – samen met al mijn nieuwe collega’s – aan de slag te gaan.“

Over Hilde Dijstelbloem
Hilde Dijstelbloem studeerde – na haar VWO in Hengelo – medische biologie aan de Universiteit Utrecht en promoveerde op een onderzoek naar auto-immuunziekten. Daarna volgde Dijstelbloem de opleiding tot klinisch chemicus en vervolgens de specialisatie Endocrinologie in het VUMC in Amsterdam, waar zij hoofd van het Endocrinologisch Laboratorium werd. In 2008 ging Dijstelbloem aan de slag als hoofd patiëntenzorg bij het Laboratorium Klinische Chemie en Haematologie van het UMC Utrecht. Vanaf 2014 combineerde zij die functie met het voorzitterschap van de medische staf. In 2016 trad Dijstelbloem toe tot de Raad van Bestuur van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, haar huidige functie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details