Jan Snel Medical Buildings
02:13
19-06-2018

Hoogstaande oplossingen voor zorghuisvesting

Van permante of tijdelijke verpleeg- en verzorgingsafdelingen, volledig ingerichte praktijkruimtes en sterilisatieafdelingen tot aan complete OK-complexen. De laatste jaren is Jan Snel Medical Buildings uitgegroeid tot een belangrijke speler in deze markt. De marktleider in tijdelijke huisvesting biedt tijdelijke én permanente huisvestingsoplossingen voor de zorgsector die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. 

Een Belgisch ziekenhuis had vanwege een verbouwing dringend behoefte aan een tijdelijke sterilisatieafdeling. Immers, zonder deze afdeling geen operaties. De eigen afdeling werd intussen verbouwd. De mobiele CSA van Jan Snel en Miele bood uitkomst. Binnen zeven werkdagen na begin van de plaatsing was deze, inclusief validatie, volledig De CSA, voorzien van twee reinigingsmachines en één sterilisator en bestaande uit een vuile reinigingsruimte, een inpakruimte, een schone opslagruimte, een technische ruimte en een sluis voorzien van interlock, is de kleinste variant. Na de huurperiode is de CSA onder andere in Duitsland en Australië ingezet.

Jan Snel Medical Buildings
Testopstelling mobiele CSA Jan Snel en Miele – Jorrit Janmaat.

Minimale overlast
Het is één van de vele huisvestingsoplossingen die Jan Snel Medical Buildings aan de zorgsector kan bieden. Kwaliteit, snelheid en flexibiliteit staan hierbij voorop. “Wij bouwen tot wel twee keer zo snel als een regulier bouwbedrijf én dat met dezelfde hoge kwaliteit”, zegt accountmanager Healthcare Jorrit Janmaat. “Modulair bouwen is sneller en doordat we onder geconditioneerde omstandigheden werken, is het bouwproces efficiënt, duurzaam en prijstechnisch interessant. Een belangrijk voordeel voor de zorgsector is dat we relatief kort op de locatie bezig zijn, waardoor de overlast op de omgeving beperkt is.” 

Jan Snel Medical Buildings
De Mobiele CSA van Jan Snel en Miele. 

Breed aanbod
De afgelopen jaren is de range aan huisvestingoplossingen steeds verder uitgebreid. Complete K1P1 OK’s, CSA’s, centra voor nucleaire geneeskunde, cleanrooms, laboratoria en apotheken kunnen worden geleverd, evenals andere huisvesting zoals verkoeverruimten en kantoren.

Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever wordt gekozen voor het meest geschikte bouwsys-teem. Qua uitstraling en kwaliteit zijn deze bouwsystemen gelijk aan de traditionele bouw. Wanneer de klant dit wenst, kan het pand bovendien voldoen aan de eisen van het permanent Bouwbesluit. Janmaat: “Ook permanente huisvesting ontwerpen en bouwen we modulair. De prefabricatie vindt plaats in onze eigen fabriek te Montfoort, onder geconditioneerde omstandigheden. Vervolgens vervoeren we de onderdelen naar de locatie en bouwen het gebouw daar op. Qua uitstraling kan onze ontwerpafdeling ervoor zorgen dat het gebouw mooi aansluit op de bestaande huisvesting. Alle gevelafwerkingen zijn mogelijk.”

Jan Snel Medical Buildings

Drie OK’s voor WKZ
Een prestigieus project waar Jan Snel Medical Buildings recent aan gewerkt heeft, is de realisatie van drie OK’s voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. “We hadden hier te maken met een zeer kort tijdspad”, vertelt Janmaat. “Van engineering tot en met oplevering hadden we slechts zeven maanden de tijd. Om zo snel mogelijk het ontwerp definitief te krijgen, hebben we ‘concurrent engineering’ toegepast. Alle engineers hebben op één locatie samengewerkt en zijn vanuit hetzelfde digitale nulpunt 3D gaan ontwerpen. Elke vrijdag kwam de opdrachtgever bij ons op kantoor om kort te vergaderen en de stukken te beoordelen en te accorderen. Zo hebben we gefaseerd en gecontroleerd de engineering binnen het tijdsbestek laten slagen. Voor Kerst was het ontwerp definitief en konden wij de benodigde materialen produceren en bestellen. Vervolgens hebben we in twee maanden tijd de gebouwonderdelen in onze hal gefabriceerd. In slechts twee dagen hebben we het volledige gebouw op locatie geplaatst. Daarna konden we aan de afwerking beginnen. In mei heeft de oplevering plaatsgevonden.”

Jan Snel Medical Buildings

Volledig ontzorgen
Ontzorging van de klant staat centraal in de aanpak van Jan Snel Medical Buildings. Ontwerp, vergunningstrajecten, bouw en onderhoud: het bouwbedrijf kan het hele pakket uit handen nemen. “We geven de klant gratis geen gezeur garantie”, aldus Janmaat. Ook financiering behoort tot het dienstenpakket. Er zijn zowel
koop-, huur- als leaseconstructies mogelijk. “We gaan graag met een klant aan tafel om te bespreken wat de wensen zijn en hoe we een oplossing kunnen bieden. In principe kunnen wij alles, op verrassend korte termijn, realiseren. Wij bieden u ruimte om uw zorg uit handen te nemen.”   

Tekst: Margot Visser   Beeld: Jan Snel

Bouwen aan de Zorg partners

BudaLysNVTG congres 2018