Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Hoogwaardige wandafwerkingen voor high en low care

Hoogwaardige wandafwerkingen voor high en low care

Als specialist in hoogwaardige wandafwerkingsconcepten is M-Wall al jaren prominent aanwezig in de zorg en de daaraan gerelateerde werkvelden. In de medische en farmaceutische omgeving zijn de innovatieve producten en detailleringen ook niet onbekend. De producten zijn met name ontwikkeld om te voldoen aan de aldaar geldende regelgevingen.

Met de verschillende productgroepen biedt M-Wall in ziekenhuizen, zorginstellingen, apotheken, laboratoria (van GMP- tot BSL-niveau), centrale sterilisatie afdelingen en operatiekamers maatwerkoplossingen voor wandafwerking en muurbescherming. Dat geldt overigens niet alleen voor de ruimtes waarin hoge hy­giënische eisen worden gesteld, maar ook voor publieke ruimtes zoals (publieke) verkeersgebieden en patiëntenkamers. Deze veelzijdigheid in toepassing is te danken aan het basismateriaal, dat wordt vervaardigd uit PVC of PET-G kunststoffen, waarmee naast duurzaamheid ook maximale circulariteit wordt bereikt.

Vlak en strak

De productlijnen van M-Wall zijn in de basis ontwikkeld voor kritische ruimtes en hebben diverse unieke technische eigenschappen, met name op het gebied van brandwerendheid, chemische bestendigheid en antibacteriologische werking. Een vlakke en strakke uitvoering van de wanden in kritische ruimtes speelt een belangrijke rol bij de classificaties. De wanden dienen volledig gesloten te worden, een homogene oppervlakte te hebben en niet micro­poreus te zijn om bacteriegroei te voorkomen en een optimale reinigbaarheid te garanderen. 

Volledig flush en goed reinigbaar

De panelen M-Wall Protect en M-Wall Hygienic zijn beide geschikt, (actief) antibacterieel, homogeen en 2 mm dik, voor een juiste aansluiting met het vloeroppervlak. Beide panelen hebben een zeer fijne oppervlaktestructuur waardoor zij optimaal reinigbaar zijn. Alle typen zijn thermoplastisch vormbaar. Bovendien kunnen diverse details zoals in- en uitwendige hoeken, hoog-/laagafzuigingen en inbouwnissen integraal worden uitgevoerd. Met het unieke M-Wall CT3 hoekconcept zijn specifieke cleanroom hoekoplossingen realiseerbaar. De naden kunnen thermisch gelast worden, om zo een volledig flush en goed reinig- en desinfecteerbaar oppervlak te garanderen. 

Daarnaast voldoen beide productlijnen aan de hoog gestelde brandnormeringen, volgens EN 13 501-1, waarbij M-Wall Protect met een dikte van 2 mm de hoogste waarde scoort met een B,s1-d0. M-Wall Hygienic beschikt over een B,s2-d0 brandklasse, waarbij wordt aangeduid dat de brandwerendheid zeer hoog is, als bijna onbrandbaar, met een te verwaarlozen rookontwikkeling. Ook is er geen risico op druppelvorming en vallende deeltjes.

Maatwerk en renovatie. Het merendeel van de oplossingen die M-Wall biedt, is maatwerk in samenspraak met o.a.
architect, opdrachtgever en adviseurs waarbij de M-Wall panelen op maat worden gemaakt en thermisch worden gevormd en afgelast. De M-Wall producten worden veelvuldig toegepast in renovatieprojecten, waar specifieke detailleringen uitdagingen zijn waarvoor de
M-Wall producten een hoogwaardige oplossing bieden. Niet alleen uitvoeringstechnisch, maar ook qua detaillering en, niet in laatste plaats, budgettechnisch. De M-Wall producten zijn optimaal te combineren met Tarkett producten en garanderen de hoogste kwaliteit en een integrale detaillering en toepasbaarheid. Alle producten hebben een lange lifecycle en zijn volledig recyclebaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details