Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Huize Eresloo, Eersel | Comfort en zorg in Huize Eresloo

Huize Eresloo, Eersel | Comfort en zorg in Huize Eresloo

Huize Eresloo is een aansprekende woonlocatie in de natuur in het Noord-Brabantse Eersel. In het gloednieuwe huis genieten ouderen met een intensieve zorgvraag van een hoogwaardig verblijf. Stijn van Kessel, Real Estate Manager bij Compartijn, en ‘Vrouw des Huizes’ Liesbeth Naayen geven inzicht in de doelgroep en aanpak van exploitant Compartijn.

Het onderscheidend vermogen van Huize Eresloo schuilt niet alleen in de prachtige nieuwbouw, de ligging in de natuur, de sfeervolle inrichting en de dagelijkse culinaire invulling. Centraal staat de aandacht voor de bewoners. Service, veiligheid en zorg zijn de sleutelwoorden en dat in de groene omgeving van Parc Vital. “We richten ons op senioren met somatische klachten of een psychogeriatrische aandoening, zoals dementie. Mensen met een zorgindicatie die beschermd en in alle rust willen genieten van een periode na hun werkzame leven.” Ook mensen die behoefte hebben aan een kortdurend verblijf, na bijvoorbeeld een operatie, kunnen volgens Liesbeth Naayen bij Huize Eresloo genieten van een gastvrij en verzorgd verblijf. 

De Normbau Cavere Serie is ontwikkeld voor een verhoogd gevoel van zekerheid in sanitaire ruimtes.

 

Gezond

De centrale ruimten in Huize Eresloo zijn onder meer een bibliotheek, die zich als multifunctionele ruimte ook leent voor persoonlijke gesprekken of kleine familiediners, een gastenkamer die ruimte biedt aan familie of relaties en een wellness voor een bezoek aan de kapper of bijvoorbeeld de pedicure. Op de begane grond in het hart van het gebouw zijn de woon- en eetkamer gesitueerd met aangrenzend een grote keuken. De kok van het huis verzorgt de maaltijden. Uitgangspunt is gevarieerd en gezond koken en eten. Liesbeth Naayen: “Onze gastvrijheid maakt dat bewoners vrij zijn om in de eetkamer te eten of op hun eigen kamer. Ook hun gasten zijn welkom in de eetkamer.” Bijzonder is dat ook het personeel aanschuift aan tafel. Samen eten versterkt de onderlinge saamhorigheid.” Bij mooi weer nodigt het overdekte terras met uitzicht op de landschapstuin uit voor een kopje koffie, een glaasje of meer.

Topkamers

Huize Eresloo heeft verdeeld over drie bouwlagen 27 zorgappartementen, variërend van 45 tot 55 vierkante meter. Drie TOP appartementen maken daar deel van uit. Dit zijn volledig gestoffeerde en gemeubileerde appartementen, voor een kort verblijf. Bijvoorbeeld om te herstellen na een ziekenhuisopname.  

Onze huizen zijn allemaal verschillend ,qua indeling, materialenkeuze en inrichting zijn er overeenkomsten.

 

Alle appartementen hebben hun eigen voordeur. Daarachter beschikken de bewoners over een ruime woon-/slaapkamer, luxe sanitair en een keukenblok, uit veiligheidsoverwegingen zonder hittebron. De bewoner kan er een kopje thee of koffie of iets anders kleins bereiden. Enkele appartementen zijn door middel van een doorgang geschikt (gemaakt) voor echtparen. “De partners kunnen daardoor bijvoorbeeld hun eigen dag- en nachtritme aanhouden”, noemt Liesbeth Naayen een reden van die keuze. Het is duidelijk dat in Huize Eresloo alles in het teken staat van comfort, zorg en veiligheid voor de bewoners.

Unieke locatie

Van Kessel schakelt in het gesprek naar het ontstaan van het huis. “In iets meer dan twee jaar hebben we de nieuwbouw hier ontwikkeld en gerealiseerd. De locatie is uniek en het gebouw heeft de blauwdruk van Compartijn.” Veel praktijkervaring, mede opgedaan in de andere huizen van Compartijn, gaat er in schuil. “Onze huizen zijn allemaal verschillend ,qua indeling, materialenkeuze en inrichting zijn er overeenkomsten. Voor wat betreft de installaties en duurzaamheid hebben we hier gekozen voor vloerverwarming door middel van een warmtepomp en CO2-gestuurde luchtzuivering. Op het dak liggen de nodige zonnepanelen.” Het ontwerp is van VFO Architects Urban Design in Eindhoven. De appartementen worden casco opgeleverd zodat de bewoners er naar eigen inzicht hun eigen sfeer en uitstraling aan kunnen geven.

Liesbeth Naayen en Stijn van Kessel.

 

“Desgewenst ondersteunen wij met een voorgeselecteerd materialen- en kleurenpalet. Dit palet passen we in het hele huis toe en mondt uit in een chique en vooral rustig woonbeeld. “We leggen niets op. Vinden bewoners het waardevoller om een geheel eigen inrichting te kiezen dan respecteren we dat”, zegt Liesbeth Naayen. “Bijna alles kan.”

Inrichting

Een rondgang door het gebouw met Stijn van Kessel leert dat hij in de bibliotheek samen met Liesbeth Naayen een goed beeld heeft geschetst van de indeling, inrichting en sfeer. In de gezamenlijke ruimtes en appartementen regeren prachtig meubilair, fraaie inbouwkasten (Interunique), de imposante eetkeuken en keukenblokjes voor het zetten van thee en koffie (Tieleman) en warm ingerichte badkamers met mooi sanitair en de nodige designhulpmiddelen (Normbau).      

Tien kamers zijn bezet als Bouwen aan de Zorg Huize Eresloo bezoekt. Liesbeth Naayen: “Blij dat we de bezetting gelijkmatig kunnen opbouwen. Daardoor kunnen we nieuwe bewoners de aandacht geven die ze verdienen.”      

Zorg-domotica

De woonservice omschrijft Liesbeth Naayen als ‘alles-inclusief’. Ze noemt de aanwezigheid van zorg-domotica, slimme optische sensoren waarmee de bewoners maatwerk wordt geleverd. “Door deze sensoren ondersteunen we de veiligheid van onze bewoners en kunnen we gerichte zorg leveren. Uit privacy-overwegingen maken we geen live opnames.” De all-in service omvat ook het gebruik van de gemeenschappelijke ruimten, de gastenkamer, tv, internet, monitoring en zelfs basis-verzorgingsproducten. Vanzelfsprekend is er 24-uurs aanwezigheid van service- en zorgmedewerkers. Belangrijk om te weten is volgens de Vrouw des Huizes dat de zorgkosten In de meeste gevallen op basis van een indicatie volgens de Wet Langdurige Zorg vergoed worden.

Compartijn

Huize Eresloo aan de Hendrick Robinetlaan in Duizel is na Enschede, Rosmalen, Breda, Zeist, Den Haag, Beegden (Roermond), Roosendaal, Tilburg en Ede de jongste vestiging van Compartijn. De organisatie bestaat sinds zes jaar en het eerste huis in Enschede werd drie jaar geleden geopend. En de naam Huize Eresloo? Vrij vertaald: ‘het bos van Eersel’. De toekomstplannen van Compartijn liegen er niet om: vijf locaties per jaar realiseren, allemaal volgens de beproefde formule waarin comfort en zorg naadloos hand-in-hand gaan.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details