03:12
18-10-2019

Huize Eresloo, Eersel | Comfort en zorg in Huize Eresloo

Huize Eresloo is een aansprekende woonlocatie in de natuur in het Noord-Brabantse Eersel. In het gloednieuwe huis genieten ouderen met een intensieve zorgvraag van een hoogwaardig verblijf. Stijn van Kessel, Real Estate Manager bij Compartijn, en ‘Vrouw des Huizes’ Liesbeth Naayen geven inzicht in de doelgroep en aanpak van exploitant Compartijn.

Het onderscheidend vermogen van Huize Eresloo schuilt niet alleen in de prachtige nieuwbouw, de ligging in de natuur, de sfeervolle inrichting en de dagelijkse culinaire invulling. Centraal staat de aandacht voor de bewoners. Service, veiligheid en zorg zijn de sleutelwoorden en dat in de groene omgeving van Parc Vital. “We richten ons op senioren met somatische klachten of een psychogeriatrische aandoening, zoals dementie. Mensen met een zorgindicatie die beschermd en in alle rust willen genieten van een periode na hun werkzame leven.” Ook mensen die behoefte hebben aan een kortdurend verblijf, na bijvoorbeeld een operatie, kunnen volgens Liesbeth Naayen bij Huize Eresloo genieten van een gastvrij en verzorgd verblijf. 

De Normbau Cavere Serie is ontwikkeld voor een verhoogd gevoel van zekerheid in sanitaire ruimtes.

 

Gezond

De centrale ruimten in Huize Eresloo zijn onder meer een bibliotheek, die zich als multifunctionele ruimte ook leent voor persoonlijke gesprekken of kleine familiediners, een gastenkamer die ruimte biedt aan familie of relaties en een wellness voor een bezoek aan de kapper of bijvoorbeeld de pedicure. Op de begane grond in het hart van het gebouw zijn de woon- en eetkamer gesitueerd met aangrenzend een grote keuken. De kok van het huis verzorgt de maaltijden. Uitgangspunt is gevarieerd en gezond koken en eten. Liesbeth Naayen: “Onze gastvrijheid maakt dat bewoners vrij zijn om in de eetkamer te eten of op hun eigen kamer. Ook hun gasten zijn welkom in de eetkamer.” Bijzonder is dat ook het personeel aanschuift aan tafel. Samen eten versterkt de onderlinge saamhorigheid.” Bij mooi weer nodigt het overdekte terras met uitzicht op de landschapstuin uit voor een kopje koffie, een glaasje of meer.

Topkamers

Huize Eresloo heeft verdeeld over drie bouwlagen 27 zorgappartementen, variërend van 45 tot 55 vierkante meter. Drie TOP appartementen maken daar deel van uit. Dit zijn volledig gestoffeerde en gemeubileerde appartementen, voor een kort verblijf. Bijvoorbeeld om te herstellen na een ziekenhuisopname.  

Onze huizen zijn allemaal verschillend ,qua indeling, materialenkeuze en inrichting zijn er overeenkomsten.

 

Alle appartementen hebben hun eigen voordeur. Daarachter beschikken de bewoners over een ruime woon-/slaapkamer, luxe sanitair en een keukenblok, uit veiligheidsoverwegingen zonder hittebron. De bewoner kan er een kopje thee of koffie of iets anders kleins bereiden. Enkele appartementen zijn door middel van een doorgang geschikt (gemaakt) voor echtparen. “De partners kunnen daardoor bijvoorbeeld hun eigen dag- en nachtritme aanhouden”, noemt Liesbeth Naayen een reden van die keuze. Het is duidelijk dat in Huize Eresloo alles in het teken staat van comfort, zorg en veiligheid voor de bewoners.

Unieke locatie

Van Kessel schakelt in het gesprek naar het ontstaan van het huis. “In iets meer dan twee jaar hebben we de nieuwbouw hier ontwikkeld en gerealiseerd. De locatie is uniek en het gebouw heeft de blauwdruk van Compartijn.” Veel praktijkervaring, mede opgedaan in de andere huizen van Compartijn, gaat er in schuil. “Onze huizen zijn allemaal verschillend ,qua indeling, materialenkeuze en inrichting zijn er overeenkomsten. Voor wat betreft de installaties en duurzaamheid hebben we hier gekozen voor vloerverwarming door middel van een warmtepomp en CO2-gestuurde luchtzuivering. Op het dak liggen de nodige zonnepanelen.” Het ontwerp is van VFO Architects Urban Design in Eindhoven. De appartementen worden casco opgeleverd zodat de bewoners er naar eigen inzicht hun eigen sfeer en uitstraling aan kunnen geven.

Liesbeth Naayen en Stijn van Kessel.

 

“Desgewenst ondersteunen wij met een voorgeselecteerd materialen- en kleurenpalet. Dit palet passen we in het hele huis toe en mondt uit in een chique en vooral rustig woonbeeld. “We leggen niets op. Vinden bewoners het waardevoller om een geheel eigen inrichting te kiezen dan respecteren we dat”, zegt Liesbeth Naayen. “Bijna alles kan.”

Inrichting

Een rondgang door het gebouw met Stijn van Kessel leert dat hij in de bibliotheek samen met Liesbeth Naayen een goed beeld heeft geschetst van de indeling, inrichting en sfeer. In de gezamenlijke ruimtes en appartementen regeren prachtig meubilair, fraaie inbouwkasten (Interunique), de imposante eetkeuken en keukenblokjes voor het zetten van thee en koffie (Tieleman) en warm ingerichte badkamers met mooi sanitair en de nodige designhulpmiddelen (Normbau).      

Tien kamers zijn bezet als Bouwen aan de Zorg Huize Eresloo bezoekt. Liesbeth Naayen: “Blij dat we de bezetting gelijkmatig kunnen opbouwen. Daardoor kunnen we nieuwe bewoners de aandacht geven die ze verdienen.”      

Zorg-domotica

De woonservice omschrijft Liesbeth Naayen als ‘alles-inclusief’. Ze noemt de aanwezigheid van zorg-domotica, slimme optische sensoren waarmee de bewoners maatwerk wordt geleverd. “Door deze sensoren ondersteunen we de veiligheid van onze bewoners en kunnen we gerichte zorg leveren. Uit privacy-overwegingen maken we geen live opnames.” De all-in service omvat ook het gebruik van de gemeenschappelijke ruimten, de gastenkamer, tv, internet, monitoring en zelfs basis-verzorgingsproducten. Vanzelfsprekend is er 24-uurs aanwezigheid van service- en zorgmedewerkers. Belangrijk om te weten is volgens de Vrouw des Huizes dat de zorgkosten In de meeste gevallen op basis van een indicatie volgens de Wet Langdurige Zorg vergoed worden.

Compartijn

Huize Eresloo aan de Hendrick Robinetlaan in Duizel is na Enschede, Rosmalen, Breda, Zeist, Den Haag, Beegden (Roermond), Roosendaal, Tilburg en Ede de jongste vestiging van Compartijn. De organisatie bestaat sinds zes jaar en het eerste huis in Enschede werd drie jaar geleden geopend. En de naam Huize Eresloo? Vrij vertaald: ‘het bos van Eersel’. De toekomstplannen van Compartijn liegen er niet om: vijf locaties per jaar realiseren, allemaal volgens de beproefde formule waarin comfort en zorg naadloos hand-in-hand gaan.    

Tekst | Willem de Volder Beeld | Compartijn en Willem de Volder / studio38c

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

FEITEN EN CIJFERS

Design gekoppeld aan gebruiksgemak

“We hebben gekozen voor een huiselijke sfeer, ver van het klinische.” Rob Kwakkenbos spreekt over de hulpmiddelen die Normbau heeft geïntegreerd in de sanitaire ruimten in Huize Eresloo in Eersel. “Centraal staat het mensen gemakkelijk maken, maar het oog wil ook wat.”

Snel komt het gesprek op de klapsteunen die de toiletten flankeren, de grijpstangen in de doucheruimten en de handgrepen en handdoek- en borstelgarnituren. Prachtig design en de vlakke bovenkant is meer dan prettig voor de gebruiker. “Daardoor krijgt de arm meer steun maar wat onzes inziens zeker zo belangrijk is: de driehoekvorm van de beugel zorgt voor een betere grip. Comfortabeler en veiliger dus.”


Huize Eresloo kiest voor totaalpakket op gebied van keukens

Tieleman Keukens zette in Huize Eresloo in Eersel haar volledige expertise in. Het Zuid-Hollandse familiebedrijf monteerde in de 27 appartementen compacte en praktische Tieleman-keukens. De grote, centrale keuken in ‘het huis’ omvat niet alleen veel werk- en kastruimte maar ook twee grote inductieplaten en twee professionele vaatwassers.

Projectleider Bas den Besten: “we staan bekend om onze uitstekende kennis van zaken, kwaliteit en service. Die komt al tot uiting in het overleg met binnenhuisarchitect en aannemer. We hebben een eigen logistiek centrum, werkplaats en een eigen team vakkundige monteurs. In goed overleg met alle partijen gaan we aan de slag. Kortom we nemen de opdrachtgever over de volle breedte de zorg uit handen.” Hij wijst op de constructie die is toegepast aan de onderzijde van de afzuigkappen in de grote keuken. “Een noviteit uit eigen koker, die bijdraagt aan een optimaal gebruik en aan de uitstraling van de gehele keuken. Het samenwerken met Tieleman Keukens en het eindresultaat werd als een ‘feest’ ervaren en daar doen we het uiteindelijk voor.”

Tieleman Keukens heeft ruim 55 jaar ervaring op het gebied van kwaliteitskeukens. Specialistische kennis, kwalitatief hoogwaardige producten en een eigen montagedienst vormen een totaalpakket dat tegemoet komt aan de hoogste eisen van de klant. Naast de particuliere markt worden ook veel aannemers, projectontwikkelaars, woningcorporaties, vakantieparken en zorginstellingen tot de klantenkring gerekend. “Dat die opdrachtgevers met een gerust hart een beroep kunnen doen op Tieleman Keukens blijkt uit het eindresultaat bij Huize Eresloo en andere woonlocaties met intensieve zorg van Compartijn.”


Comfort en toegankelijkheid voor de badkamer

De Normbau Cavere Serie is ontwikkeld voor een verhoogd gevoel van zekerheid in sanitaire ruimtes. Het gripprofiel heeft een functionele driehoekige vorm met een elegante esthetische uitstraling. Zachte lijnen met vloeiende overgangen zorgen voor de ergonomische gripvorm.

Het prachtige samenspel tussen vorm en volume laat een tastbare waarneming gewaarworden, dat verder ook een gevoel van zekerheid (‘cavere’) geeft. Zowel juiste ondersteuning als vastgrijpen wordt met deze ergonomische gripvorm mogelijk gemaakt. De aluminium basis combineert de voordelen van het geringe eigen gewicht en van de verhoogde stabiliteit. Het glanzende poedergecoate oppervlak straalt kracht en charme uit. De antibacteriële bescherming zorgt voor optimale hygiëne.

Nieuw zijn de trendy kleuren voor Cavere Care: Carbonzwart en Satijn Beige.

Carbonzwart, karakteristiek matzwart, en trendy warm satijnbeige zijn terug te vinden in alle actuele inrichtingstrends. De slogan ‘Passion for Care’, komt in een veilige, functionele en barrièrevrije badkamer en een hoogwaardige uitstraling bijeen in één product. Samen met het uitgebreide assortiment accessoires kan de badkamer in één stijl ontworpen worden.


‘Vloeren leggen vraagt ervaring’

Jelle Engels van ICM Projectinrichting noemt Ege Carpets ‘uniek in zijn soort’. Huize Eresloo, een aansprekende woonlocatie voor ouderen met een intensieve zorgvraag in Eersel, heeft onder meer gekozen voor deze kwaliteitstapijten. “Het ligt in alle gangen en gedeeltelijk in de centrale ruimten. Mede door het bijzondere patroon vraagt het leggen van de designs veel kennis van zaken.”

Die kennis blijkt ruimschoots aanwezig gezien het naadloze beeld. “Kwestie van vooruitdenken en dat is een aspect waarmee ICM Projectinrichting zich onderscheidt”, zegt Engels. Niet alleen daaraan maar ook aan meedenken met de klant hecht hij veel waarde. “In combinatie met onze expertise laten we elk project soepel verlopen.” Hij wijst op de houten vloer in visgraatmotief, die door zijn bedrijf met vakkennis is gelegd. ICM Projectinrichting werkt nauw samen met bouwbedrijf BMV dat Eresloo realiseerde. Met het oog op de toekomst blijft ICM innoveren binnen de vloerenbranche, zo splitst het bedrijf zich op in de verschillende onderdelen vloerverwijdering, vloeregalisatie, projectstoffering, kunststofvloeren, dekvloeren en onderhoud.


Interieurs van hoog niveau

Grote en kleine interieurprojecten, vooral in zakelijke en zorgomgevingen , zijn in vertrouwde handen bij VOF InterUnique-Ciro in Liempde, aldus het bedrijf. Frank van Erp en Rob de Koning werken al tien jaar samen op dat vlak, waarvan de laatste drie jaar in VOF-verband. Waar Van Erp zich vooral richt op de productie van maatwerkinterieurs, is De Koning thuis in het plaatsen hiervan.

Tevens zijn de werkzaamheden van CiroMontage zon- en insectenwering nooit vergeten geraakt en draait ook deze tak van het bedrijf op volle toeren door. “We vullen elkaar haarfijn aan”, ervaart Van Erp. Het project Eresloo in Eersel omvat onder meer de inrichting van de bibliotheek (boekenkast en haardmeubel), de medicijnkast in het kantoor en de was- en wellnessruimte. “Het is het derde project dat we in opdracht van Compartijn realiseren.” Van Erp kwalificeert de opdracht als ‘werk op een mooi niveau’.

Studio Lanen levert de ontwerpen. “Maar we krijgen van Compartijn alle ruimte een aansprekend interieur te realiseren.” InterUnique-Ciro heeft een eigen werkplaats waar de maatwerkinterieurs worden voorbereid. Wat betreft uitvoering en ervaring zijn InterUnique en CiroMontage gepokt en gemazeld. Veelvuldig werkten zij voor merknamen als Facebook en Instagram , Hyperloop en Jump XL. Daarmee wordt duidelijk dat het bedrijf ook  internationaal aanzien heeft. Zowel wat betreft de interieurs als de zon- en insectenweringen zien Van Erp en De Koning graag dat opdrachtgevers op tijd bij hen aankloppen. “We zetten onze expertise graag in een vroeg stadium in. Die werkwijze vertaalt zich op een nog positievere manier in het resultaat.” Het bedrijf is gevestigd aan de Bergstraat in Liempde.     

Lees meer over: comfort , Huize Eresloo , Woonlocatie , zorg

Bouwen aan de Zorg partners

Bouwinfo

Project Huize Eresloo

Opdrachtgever IDBB Vastgoed/  B.V./ Land ‘s-Heeren

Zorgverlener Compartijn Exploitatie B.V.

Architect VFO Architects

Bouwmanagement IDBB Vastgoed/ Land ‘s-Heeren

Interieurarchitect Studio Laenen

Los-meubilair Vervoort meubelen, Goirle

Sanitair Normbau

Vloer ICM Projectinrichting

Grootkeuken Tieleman Keukens

Start nieuwbouw mei 2018

Oplevering 16 mei 2019

Huize Eresloo biedt 27  zorgappartementen van circa 45 tot 55 vierkante meter met woonservice en 24-uurszorg. Enkele appartementen zijn geschikt voor echtparen.

aantal woningen 27 luxe zorgappartementen

totale investering ca  € 6.500.000,- incl. BTW

Naast een eigen appartement hebben bewoners van Huize Eresloo de beschikking over gezamenlijke ruimten en voorzieningen zoals een woonkamer met een gezellige open haard en eetkamer met een open keuken. Verder is er een bibliotheek, zijn er buitenterrassen en heeft Huize Eresloo een wellnessruimte voor persoonlijke behandeling en verzorging. Ook beschikt Huize Eresloo over een gastenkamer waar familie of vrienden desgewenst kunnen overnachten.

Restaurant De kok van Huize Eresloo kookt dagelijks een verse maaltijd.

De woonkeuken is geëquipeerd op ten minste 27 bewoners en eventuele gasten.