Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Hygiëne en veiligheid in ziekenhuizen

Hygiëne en veiligheid in ziekenhuizen

Een elektrostatische ontlading is niet alleen hinderlijk voor de patiënt en het personeel in een operatiekamer, het kan zelfs fataal zijn. Gevoelige elektronica kan er namelijk door ontregeld raken. De statische elektriciteit moet veilig worden afgevoerd via de vloer.

Colorex SD van Forbo is de eerste vloerbedekking met TNO-keur en is geschikt bevonden voor klasse 3-ruimtes. Colorex mag in operatiekamers, hartcatheterisatiekamers en intensive care units worden toegepast. De Colorex-tegel maakt deel uit van een heel systeem. Daarom heeft Forbo zowel de plintoplossing als de geleidende lijm, het
koperband, de geleidende primer en de leginstructie laten certificeren.

Een veeleisende omgeving
Vloeren voor operatiekamers, de intensive care en bijvoorbeeld röntgenafdelingen moeten voldoen aan uiterst specifieke eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Een belangrijk aspect is dat er geen onverwachte elektrostatische ontladingen mogen ontstaan. Deze kunnen namelijk leiden tot diverse problemen bij gebruik van zeer gevoelige medische apparatuur.

De hoogste hygiënenormen
Colorex voldoet aan al deze eisen. De geleidende eigenschappen zorgen ervoor dat de opbouw van statische elektriciteit wordt voorkomen. Tegelijkertijd voorkomt het compacte poriënvrije oppervlak de aanhechting van bacteriën en schimmels, waardoor de hoogste normen voor hygiëne bereikt kunnen worden. En dankzij de uitstekende stabiliteit en constante hoge kwaliteit blijft de uitstraling van de vloer intact. Ook bij de regelmatige reinigings- en ontsmettingswerkzaamheden die noodzakelijk zijn in medische ruimtes. In uitzonderlijke gevallen kan de vloer altijd mechanisch en onzichtbaar worden gerepareerd, waardoor jarenlang een stralende vloer mogelijk is.

Colorex is ideaal voor een operatiekamer:
• Poriënvrij oppervlak voorkomt bacteriën en schimmels.
• Bestand tegen chemicaliën.
• TNO-keur voor de meest kritische ruimtes.

Meer weten? Ga naar:
www.forbo-flooring.nl/Segmenten/Gezondheidszorg

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details