Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Hygiëne voorop met aanraakvrije toepassingen
Aanraakvrije toegangsoplossingen verhogen de veiligheid aanzienlijk.

Hygiëne voorop met aanraakvrije toepassingen

dormakaba is gespecialiseerd in veilige en slimme toegangsoplossingen. “Want een deur kan het verschil maken naar een schonere omgeving”, klinkt het.

In veel toiletten wordt automatisch doorgespoeld, zijn er touchfree kranen, zeepdispensers en dito handdrogers. En dan, na het handen wassen, wandel je naar buiten en raak je de deurkruk aan. Dat kan beter, hygiënischer en heel eenvoudig met een aanraakvrije toegangsoplossing. “In woonzorgcentra en ziekenhuizen worden automatische toegangsoplossingen al lange tijd toegepast. Daar worden nu ook drukknoppen meer en meer vervangen door touchfree bediening”, vertelt Antony Vandeplas, marketingverantwoordelijke van dormakaba Belgium. “Daarnaast merken we dat er steeds meer vraag komt van architecten en aannemers die hun gebouwen toekomstgericht willen uitrusten. Vooral in kantoren, openbare ruimtes of restaurants is dit het geval. Het verhoogt de veiligheid aanzienlijk. Uit onderzoek bleek dat 83 procent van de respondenten dagelijks zo min mogelijk voorwerpen zoals deurgrepen of drukknoppen aanraakt.”

De aanraakvrije sensoren hebben een detectieveld van 100 tot 500 millimeter.

Een aanraakvrije toepassing kan heel eenvoudig en in slechts drie stappen geïnstalleerd worden op bestaande enkele of dubbele deuren, manuele of automatische deuren, binnen of buiten. De dormakaba-aandrijving ED 250 of ED 100 en draaicirkelbeveiliging combineer je met een elektromechanische deurvergrendeling en, eventueel, een dormakaba toegangscontrolesysteem en bijvoorbeeld een compacte wandlezer. “De Magic Switch en Clean Switch aanraakvrije sensoren hebben een detectieveld van 100 tot 500 millimeter”, licht Vandeplas toe. “Ze detecteren de beweging van bijvoorbeeld je hand en kunnen geplaatst worden op de muur, de deur, het glas of achter elk type materiaal, met uitzondering van metaal. Ideaal dus in omgevingen waar hygiëne van het grootste belang is, zoals in ziekenhuizen, hotels, de farmaceutische of logistieke sector, restaurants, enzovoort.”

De Magic Switch is een aanrakingsvrije schakelaar. Een comfortabele, veilige oplossing, ideaal voor locaties waar hygiëne belangrijk is.

VEILIGE EN FLEXIBELE TOEGANG

Aanraakvrije automatische toepassingen met toegangscontrole zijn handig in gebouwen waar heel wat mensen voortdurend binnen en buiten wandelen. Niet alleen beperk je zo het gebruik van deurkrukken of drukknoppen, je hebt als beheerder van het gebouw ook honderd procent controle over de toegangsrechten. Op elk tijdstip, voor elke ruimte en voor iedere persoon. Hiervoor stelt dormakaba haar Exivo-toegangsoplossing voor. “Dit is een cloudgebaseerd en uiterst veilig systeem waardoor je zelf geen beveiligde pc, software of server ter plaatse nodig hebt. Je verandert, wijzigt en wijst toegangsrechten real-time toe op je computer, tablet of smartphone, vanaf eender waar”, zegt Vandeplas. “Dat kan voor grote gebouwen, maar evengoed in sportcomplexen, winkelfilialen of kleine bedrijven. Verschillende vestigingen van hetzelfde bedrijf kunnen ook onderling gekoppeld worden. Zo kan een medewerker bijvoorbeeld tijdens de kantooruren in de vestiging in Brugge naar binnen, maar niet in die van Gent.”

dormakaba biedt met Exivo een systeem dat de beveiliging van gebouwen en ruimten aanzienlijk verhoogt, zowel fysiek als virtueel. Je data veilig stellen is dan ook een belangrijke factor wanneer je voor toegangscontrole kiest. “Alles gebeurt in de cloud. Het levert een uitzonderlijke flexibiliteit op, maar je moet ook zeker zijn dat je informatie veilig is. Met Exivo slaap je op beide oren”, verzekert Vandeplas. “Bovendien is het systeem zeer eenvoudig en snel geïnstalleerd. Het is dus geen grote investering en je komt nooit voor onaangename verrassingen te staan. Specifieke personen op een bepaald tijdstip of vanuit een andere locatie toelaten? Geen probleem. Exivo is een stressvrije en gebruiksvriendelijke partner voor heel wat bedrijven.”    


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details