Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Hygiënische, infraroodgestuurde kranen voor zorginstellingen
De Vitus wastafelkraan met medische armhendel.

Hygiënische, infraroodgestuurde kranen voor zorginstellingen

Vergeleken met handmatige bediening vermindert het infectierisico bij het gebruik van contactloze kranen met 80%. Met de ‘Vitus-serie’ biedt Schell niet alleen contactloze kranen aan, maar ook contactloze oplossingen voor douches, wc’s en urinoirs. De laatste uitbreiding van het programma is de ‘Vitus E’, een nieuwe contactloze wastafelmengkraan, die over een aantal praktische functies beschikt.  

De Vitus E kan in het Schell Watermanagement Systeem geïntegreerd 
en beheerd worden.

De ‘Vitus E’ maakt gebruik van infraroodtechniek. Bij het naderen van de sensor gaat het water stromen zonder de kraan aan te raken. Als iemand voor de tweede keer de sensor benadert, stopt de kraan direct. Daardoor wordt er niet onnodig water verspild. Ook de elektronisch geregelde waterstroom kan verspilling tegengaan. De watertoevoer stopt automatisch nadat de ingestelde tijd – tussen de 4 en 240 seconden – verstreken is. Gebleken is dat het waterverbruik daardoor met wel 70% kan verminderen.

Gebruikers kunnen de watertemperatuur met behulp van de thermostaatknop instellen. De geïntegreerde vergrendeling voorkomt dat de watertemperatuur boven de 38 graden Celsius komt, zodat de gebruiker zich niet aan te heet water kan branden. Om optimale hygiëne van het drinkwater te garanderen, kunnen hygiënespoelingen voor de kraan worden gepland. De intervallen en duur daarvan kunnen worden ingesteld.

Elektronische kranen zijn een onmisbaar onderdeel van de legionellapreventie. De Vitus-kranen kunnen in het elektronische Schell Watermanagement Systeem (SWS) geïntegreerd worden. Daardoor kunnen de kranen – zelfs met een app – op afstand ingesteld en gemonitord worden. Alle stagnatiespoelingen worden geregistreerd en in een overzichtelijk logboek gedocumenteerd.

Sterk en hygiënisch

Dankzij de verschillende instelmogelijkheden is de ‘Vitus E’ een universeel bruikbare wastafelkraan. De volledig metalen behuizing is van hoge kwaliteit en voorzien van een glad, verchroomd en dus gemakkelijk te reinigen oppervlak. Alle onderdelen van de behuizing zijn gemaakt van sterk, hoogwaardig messing, waardoor de kraan vandalismebestendig is. 

Alle armaturen van de Vitus-serie worden kant-en-klaar geleverd. Ze kunnen echter ook worden aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker. Dankzij de contactloze bediening, automatische stop, mogelijkheden voor stagnatiespoelingen en thermische desinfectiefunctie draagt de nieuwe ‘Vitus E’ net als de andere, sanitaire armaturen uit de Vitus-serie bij aan de optimale drinkwaterkwaliteit, hygiëne en een economisch verantwoord waterverbruik.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details