Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
In het hart van het AZ Sint-Lucas Gent klopt Vlaamse spitstechnologie

In het hart van het AZ Sint-Lucas Gent klopt Vlaamse spitstechnologie

Door digitalisering, automatisatie en innovatie als concrete meerwaarde in zijn bouw- en renovatieprojecten mee te nemen, bouwt het AZ Sint-Lucas een brede toekomstvisie uit. Om de campussen Volkskliniek en Sint-Lucas op één site te centraliseren, bouwt het AZ Sint-Lucas Gent twee nieuwe zorgvleugels. Daar worden enkele specifieke dagziekenhuizen en afdelingen voor oncologie en chirurgie in ondergebracht. Ze willen er de beleving voor de patiënt, die er doorgaans maar erg kort verblijft, zo optimaal mogelijk maken. Deze parameters bepalen ook de technieken in de nieuwbouw. Hoe gaat het Gentse ziekenhuis deze uitdaging precies aan?

Innovatieve technologieën

AZ Sint-Lucas kiest als eerste ziekenhuis ooit voor LynX® first, dat wil zeggen voor een persoonsvolgend oproepsysteem in plaats van een klassieke kamergebonden oplossing. Wanneer de patiënt een alarm activeert, kan de lokalisatietechnologie van LynX® first de verpleegeenheden te allen tijde exact informeren vanwaar de oproep komt, ongeacht waar de patiënt zich bevindt. Bovendien wordt die laatste gerustgesteld, doordat hij zelf een melding ontvangt zodra de verpleegeenheid zijn oproep bevestigt. “Bovendien kiest het ziekenhuis met LynX® lifeline voor intelligente LED-verlichting in de gangen, waardoor de al voorziene investering in verlichting breder benut kan worden. De verlichting fungeert ook als deurbode, noodverlichting en kan tijdens evacuatie of benodigde reanimatie de weg naar de nooduitgang of de betrokken patiënt wijzen”, zegt Maxim Gelaude, Project manager bij 25-8. “Tot slot rekent AZ Sint-Lucas ook voor het gebouwcontrolesysteem op de spitstechnologie van LynX® connect. Wij connecteren de aanwezige technieken (slag­bomen, pompen, HVAC, …) in de organisatie met I/O-modules en voorzien de Technische Dienst van een dashboard, waarop de medewerkers snel en eenvoudig kunnen aangeven dat ze op een alarm reageren.”

LYNX-logo-posZorgcommunicatieplatform als overkoepelend systeem

LynX® klopt in het hart van AZ Sint-Lucas Gent. Dit is immers het zorgcommunicatieplatform dat alle bovenstaande technologische oplossingen overkoepelt en mogelijk maakt. Het wordt volledig geïmplementeerd en onderhouden door 25-8, dat deel uitmaakt van de Telecom-IT Group. “Al meer dan 20 jaar implementeren en ondersteunen we LynX® in zorginstellingen”, sluit Gelaude af. “Alle informatie over het volledige LynX®-platform is terug te vinden op www.lynxconnect.eu, maar geïnteresseerden kunnen ons uiteraard ook mailen (info@25-8.eu) of bellen (+32 (0) 50 28 98 10).”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details