Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
In tien jaar ontwikkeld tot marktleider
De schuifdeursystemen van BPZ kenmerken zich door een robuuste kwaliteit.

In tien jaar ontwikkeld tot marktleider

In slechts tien jaar tijd is BPZ met haar concept ZORGPLUS Schuifdeursystemen uitgegroeid tot marktleider in Nederland voor de zorgsector in de breedste zin van het woord. In eerstelijns zorgpraktijken, woonzorgcentra, verpleeg- en ziekenhuizen en geestelijke gezondheidscentra zijn de meest uiteenlopende schuifdeurvarianten van deze deurenspecialist uit Assen terug te vinden. “We willen de Mercedes zijn onder de schuifdeursystemen voor de zorg”, zegt productspecialist Henry Brinks, die met Bouwen aan de Zorg terugblikt op tien bewogen jaren.

BPZ is al sinds 1993 een allround deurenspecialist voor de woningbouw en utiliteitsbouw. Daar kwam 10 jaar geleden een nieuwe markt bij; het bedrijf uit Assen richtte zich tevens op de zorgsector met een schuifdeurconcept. Immers, de behoefte aan de vervanging van de ouderwetse draaideur voor een schuifdeursysteem was flink groeiende. “Onze opdrachtgevers, voornamelijk de middelgrote en grote aannemers, vroegen ons een deursysteem te ontwikkelen die voldeed aan de eisen van de zorg in plaats van alleen een deur te leveren”, vertelt Brinks. “Met de groter wordende doorgangsbreedtes tot bijvoorbeeld 1,20 m en zelfs 1,30 m was de draaideur technisch en ruimtelijk gezien geen optie meer. In eerste instantie waren we een separate BV – ZORGPLUS Schuifdeursystemen – maar later is dit een bedrijfsonderdeel geworden binnen de BPZ Groep.”

Het systeem omvat niet alleen een schuifdeur, maar wordt compleet geleverd met alle bijbehorende componenten, zoals kozijnen, schuifgarnituur en deurbeslag. “Vanuit onze historie waren we al gewend om conceptmatig te denken voor de woning- en utiliteitsmarkt, dus hebben we die filosofie vertaald naar ZORGPLUS Schuifdeursystemen”, aldus de productspecialist. “De basis was het ontwerpen van een lichtgewicht schuifdeur dat compleet als systeem zou worden aangeboden aan de markt.”

Preferred supplier

Met volle overgave legde ZORGPLUS Schuifdeursystemen zich toe op ‘koude’ acquisitie, want klanten vanuit de zorg had BPZ in het begin nog nauwelijks. Architecten, aannemers en vastgoedpartijen werden benaderd met de vraag of er in hun nieuwbouw- of renovatieprojecten ook schuifdeursystemen zouden worden toegepast. Zo ja, dan maakte BPZ graag een vrijblijvend offertevoorstel. “Het was ons contactmoment om te laten zien wat we in huis hadden en wat we konden betekenen. Zodoende is onze orderportefeuille steeds verder gegroeid.” Op zich doet BPZ nog altijd koude acquisitie, hoewel BPZ met ZORGPLUS Schuifdeursystemen steeds meer als preferred supplier wordt genoemd in het bestek of Programma van Eisen van zorginstellingen en architecten richting de aannemer. Die voorkeurspositie hebben BPZ en haar team gaandeweg opgebouwd door goed te luisteren naar de wensen van de markt en door daarop de deursystemen af te stemmen, met hoogwaardige duurzame onderdelen die beter presteren dan het gemiddelde. Maar ook door het aanbieden van diverse modulaire concepten.

“Van meet af aan moet je als deurenleverancier een samengesteld deursysteem aanbieden dat van alle kanten klopt”, aldus Brinks. “Daarbij gaat het niet alleen om de technische kwaliteit, maar vooral om het maximaliseren van de klanttevredenheid. Kijk, de zorgsector vraagt in de kern om een onderhoudsarme, robuuste en optimaal bedienbare schuifdeur. Daarnaast moet je als leverancier meebewegen met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid, toegangsautomatisering en grotere vrije doorgangsbreedtes. Daarom hebben we ons gamma brandwerende schuifdeuren uitgebreid tot drie modellen en zijn we bezig om ons product rookwerend te maken. Qua doorgangsbreedte bieden we in ons assortiment een schuifdeursysteem aan tot zelfs 2,20 m! En natuurlijk kunnen we de markt bedienen met schuifdeurautomaten die in een lichte en zware uitvoering verkrijgbaar zijn.”

Modulaire concepten

Alle schuifdeursystemen die BPZ aanbiedt, zijn vraaggestuurd ontwikkeld waardoor het assortiment een sterk modulair karakter heeft. Zo kan bijvoorbeeld een tilliftsysteem gecombineerd worden met een goed functionerend schuifdeursysteem. Ook kan de schuifdeur enkel- of dubbelbladig worden uitgevoerd in combinatie met een automatische of handmatige bediening. Het is slechts een greep uit de vele modulaire mogelijkheden. “Onze kracht is dat we de behoeften vanuit de zorgmarkt zeer goed monitoren en die kennis vertalen naar onze producten”, besluit Brinks.    

Facts and figures

• Tussen 2011 en nu zijn ca. 30.000 stuks ZORGPLUS systemen toegepast in 460 projecten.
• Het kleinste project bevat 1 systeem en het grootste 847 systemen.
• Jaarlijks past BPZ circa 2.400 systemen toe.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details