Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Overig

Ingenieursbureau met veel ervaring in de zorg

Botec nv (Wommelgem) is een dynamisch ingenieurs- en adviesbureau, gericht op de technische invulling van gebouwen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tekst | Koen Mortelmans Beeld | Botec

18 februari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Dankzij de intussen meer dan 25 jaar gedrevenheid van de bestuurders en medewerkers is Botec al lang geen onbekende meer in de bouwsector.

Botec ontwerpt en coördineert de uitvoering van alle technische uitrustingen in gebouwen. Het ontwerpteam bedenkt op een creatieve manier – met toewijding en visie – de sanitaire installaties, elektrotechnische uitrusting, verwarming, verluchting en klimaatbeheersing, transport­systemen (onder andere liften), keukenuitrustingen, verdeelnetten van medische en industriële gassen en waar nodig ook speciale medische technieken en vaste medische uitrusting.

Ingenieur bouwkunde én elektromechanica Edwin Segers en zijn echtgenote, master in de wetenschappen Ilse Cromheeke, hebben
Botec opgericht en leiden het bedrijf nog altijd. Edwin had eerder al heel wat ervaring opgedaan als hoofd van de technische dienst van het Antwerpse Middelheimziekenhuis. Vandaag is Botec intussen uitgegroeid tot een team van vijftien mensen: ingenieurs, ontwerpers, CAD-tekenaars, technische en administratieve medewerkers. De brede ervaring in de zorgsector brengt met zich mee dat Botec regelmatig wordt ingeschakeld bij nieuwbouw- en renovatieprojecten voor zowel assistentiewoningen, woonzorgcentra voor bejaarden of andersvaliden als in ziekenhuizen. “In ziekenhuizen geldt een bijzondere aandacht voor de zeer technische diensten zoals hartzorg, intensieve zorgen, operatiekwartieren, medische beeldvorming en observatie-, specifieke behandelings- en onderzoeksafdelingen. Weinig studiebureaus waren en zijn in die sector gespecialiseerd. Het was een gat in de markt,” zegt Ilse. Ook andere nutsgebouwen (scholen, kinder- en jeugdaccommodaties, kantoren, industrie, …) en collectieve woningbouw behoren tot de opdrachten.

Intensieve samenwerking

Bij de ontwikkeling van elk project streeft het Botec-team ook naar rationeel gebruik van energie, water en grondstoffen in het kader van duurzaam bouwen en naar zo laag mogelijke onderhouds- en beheerkosten. Deze aanpak versterkt zowel de samenwerking tussen, als de individuele betrokkenheid van alle deskundige medewerkers, die hun bekwaamheden onbeperkt kunnen ontplooien.

Botec tekent zijn ontwerpen altijd uit in nauwe samenspraak met zijn opdrachtgevers. “En met heel ons ontwerpteam,” onderstreept Ilse. “We maken er een erezaak van dat de installateurs altijd beschikken over een technisch dossier waarin de kwaliteit en de duurzaamheid van de technische installaties onwrikbaar zijn beschreven, zodat de bewoners, patiënten en andere gebruikers in een comfortabele en veilige omgeving kunnen verblijven en de medewerkers zich kunnen focussen op hun zorg- of kerntaken.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%