Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Overig

Innovatief ontwerp zorgt voor beheersing statische ontladingen en deeltjesemissies in lab en industrie

Het-nieuwe-Sphera-SD-van-Forbo-Flooring
Sphera SD.

Tekst | Tekst en beeld | Forbo Flooring

9 december 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Forbo Flooring introduceert deze maand haar nieuwe Sphera SD|EC collectie. Deze homogene ESD-vinylcollectie met geleidende eigenschappen in banenmateriaal is speciaal ontworpen om kritische en gevoelige omgevingen zoals cleanrooms, computerruimtes, operatiekamers, laboratoria en elektronica-assemblages veilig en schoon te houden. De mix van design en state-of-the-art technologie resulteerde in een hoogwaardige en visueel aantrekkelijke collectie met bewezen prestaties onder alle omstandigheden. Of het nu gaat om ESD-veiligheid, chemische resistentie, explosiegevaar of extreem lage emissies, Sphera SD|EC draagt bij aan de allerhoogste eisen in kritische ruimtes.

Ook installatietechnisch biedt de vloer voordelen. Dankzij de aangebrachte geleidende rug is verwerking met geleidende lijm voortaan overbodig. De nieuwe rug zorgt niet alleen voor lagere installatiekosten, maar vermindert ook het risico op fouten tijdens het leggen.

De geleidende matte lak van de SMART-control toplaag is de finishing touch van de nieuwe collectie. Zij beschermt de vloer niet alleen tegen vlekken en krassen, maar geeft deze ook een high-end uitstraling en zorgt voor gemakkelijk onderhoud. Sphera SD|EC is getest en goedgekeurd door het hoog aangeschreven en onafhankelijke Fraunhofer Instituut alszijnde Cleanroom Suitable Material.

Het nieuwe Sphera EC van Forbo Flooring.

Sphera SD wordt gekenmerkt door haar permanent statisch dissipatieve eigenschappen. Om dat te bereiken, worden er dissipatieve deeltjes toegevoegd aan de vloer. Sphera EC op haar beurt is een vloer met elektrostatisch geleidende eigenschappen. Om consistente en betrouwbare prestaties te garanderen, bevat de vloer zogenaamde carbon black-chips. 

De Sphera SD|EC collectie heeft een uitgebalanceerd kleurenpalet met veel lichte en neutrale kleuren voor klinische omgevingen, maar tevens een aantal uitgesproken, felle kleuren. Sphera SD|EC is Nederlands fabricaat, 100% ftlaatvrij en wordt met groene stroom geproduceerd in de ‘zero waste’-fabriek van Forbo Flooring in Coevorden. Voor meer info zie www.forbo-flooring.nl/esd-vloeren.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details