Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Productinformatie

Innovatieve wandafwerkingen zijn door coronavirus actueler dan ooit

De producten zijn volledig emissievrij en uit één massa opgebouwd.

Tekst | Tekst | Rob Buchholz Beeld | M-Wall

5 februari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Innovatieve wandafwerkingen zien we in steeds meer branches terugkomen. Behalve in de hoogwaardige zorg, kiezen ook lowcare omgevingen, onderwijsinstellingen, horeca en retail vaker voor deze speciale oplossing.

“Door corona is de belangstelling voor hygiëne in een stroomversnelling geraakt”, vertelt Michael Simon, directeur van M-Wall, dat hoogwaardige wandbekledingsproducten ontwikkelt en installeert. Door de jarenlange ervaring in de zorg heeft M-Wall in het afgelopen jaar diverse laboratoria en andere kritische afdelingen binnen de zorg van een upgrade voorzien. Volgens hem worden mensen zich door corona steeds meer bewust van het belang van een goede hygiëne. “Wij hebben dit product negen jaar geleden al ontwikkeld, maar het is nu actueler dan ooit. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar supermarkten. Hoeveel handen openen en sluiten binnen een half uur de deur van een koeling? En wordt die continu gereinigd? Nee. Mensen gaan daar door corona wel steeds meer over nadenken. Daarom is het toepassen van onze wandbekledingsproducten zo essentieel.”

Voor iedere ruimte biedt M-Wall een passende oplossing.

Voordelen

Voor iedere ruimte biedt M-Wall een passende oplossing. Zowel in operatiekamers, cleanrooms, apotheken, steriele magazijnen, patiënten­kamers als verpleeghuizen worden de innovatieve wandafwerkingen al vele jaren succesvol toegepast. Daarbij bepaalt de klant de eigen specifieke detailleringen of gewenste vormen en speciale ontwerpen. Simon: “In geclassificeerde ruimtes gelden al vele jaren zeer hoge eisen waaraan onze producten voldoen. Velen kennen daar inmiddels de voordelen van. Het reinigen van de wanden, wat bijvoorbeeld in OK’s, apotheken en steriele opslag steeds belangrijker is geworden, kan heel eenvoudig met water en bijzonder weinig gebruikersspecifieke toevoegingen. Het gebruik van grote hoeveelheden chemische middelen wordt daarbij beperkt. Dit onderhoudsgemak geldt ook voor gebieden waar veel wisselingen van patiënten zijn en waar in een kort tijdsbestek een goede reiniging noodzakelijk is voor de veiligheid van patiënten en medewerkers. Behalve het eenvoudig reinigen zijn de wanden ook stoot- en krasvast. Onze producten zijn volledig emissievrij en uit één massa opgebouwd. Bovendien voldoen de wanden aan de Europese brandweernormeringen en zijn ze voorzien van een actieve en/of antibacteriële werking. Alle producten zijn direct uit voorraad leverbaar.” 

Nu begrijpen de mensen ook beter waarom M-Wall dit product ontwikkeld heeft.

Drie producten

In totaal bestaat het concept van M-Wall uit drie producten: de M-Wall Hygienic, M-Wall Protect en M-Wall Basic. In de afgelopen jaren kozen vele ziekenhuizen voor deze producten. “Door corona zijn mensen zich steeds meer bewust van het belang van een functionele wandafwerking en een goede hygiëne. In de jaren voor de crisis sprak men vaak over het belang van een goede luchtbehandeling, maar nog te weinig over het reinigen van tastbare oppervlakten. Nu heeft dat weer prioriteit. Wij krijgen steeds vaker de vraag of wij een oplossing voor het hygiëneprobleem hebben. Nu begrijpen de mensen ook beter waarom wij dit product ontwikkeld hebben. Het bewustzijn van een optimale hygiëne is sterk toegenomen. Vooral in de zorg, maar ook in het onderwijs.” 

De kunststof wandbekledingsproducten van M-Wall hebben een natuurlijke uitstraling en volgens Simon zijn er vele ontwerpmogelijkheden. “Instellingen en organisaties kunnen in samenwerking met de architect en gebruiker specifieke detailleringen zoals monitornissen, geïntegreerde hoeken en anderszins ontwerpen. Met die wens gaan wij aan de slag. Het eindresultaat is uiteindelijk een compleet ‘flush’ systeem, die langdurig bijdraagt aan een schone en veilige werkomgeving.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details