Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
‘Inrichten werkplek radiologen vraagt om expertise’
Een hoogwaardig verslagstation voor een radioloog.

‘Inrichten werkplek radiologen vraagt om expertise’

Het zijn de kenmerken van de radiologen PACS-verslagstations, die Van Zoelen Medical exclusief levert aan ziekenhuizen.

Marc van Zoelen heeft zich met zijn specialiteit ‘verslagstations’ een gewaardeerde positie verworven in de wereld van de radiologen in de Benelux. Hij weet dat die categorie specialisten vele uren achter hun bureau en beeldscherm maken. Maar ook dat de diagnoses van de beelden op het scherm van levensbelang kunnen zijn. “Het is ongelooflijk belangrijk dat de werkplek op alle fronten kwaliteit biedt, van verlichting en geluid tot zit- en stapositie.” Hij baseert zijn aanpak op twee studies, maar ook op de expertise die hij met ‘de beroepsgroep’ de voorbije acht jaren heeft opgebouwd. “Alles aan zo’n werkplek moet kloppen, van afmeting tot kabelmanagement. Ja, ook de akoestiek door middel van een akoestisch privacy­scherm. Vaak werken er meerdere radiologen in een ruimte en wordt met spraak de diagnose vastgelegd. Essentieel is dat de informatie bij de juiste patiënt terecht komt. Met zo’n scherm wordt overspraak voorkomen.”

Uit ergonomische overwegingen wisselen radiologen door de dag heen vaak tussen staan en zitten. Bovendien maken ze in wisselende diensten gebruik van dezelfde werkplek. Dat vraagt om een handmatige of elektrische wissel van de werkopstelling. De uitvoering met een memory functie door middel van een RFID tag zorgt a la minuut voor de persoonlijke voorkeur achter het beeldscherm. Zelfs de indirecte of achtergrondverlichting is daarmee meteen op de juiste sterkte. Van Zoelen kijkt weer uit naar de live congressen en naar de Radiologendagen Nederland, waarvan hij sponsor is. Het is daar waar hij zijn bevindingen en nieuwe ontwikkelingen graag over het voetlicht brengt en open staat voor kennis.

Van Zoelen heeft naast de verslagopstellingen een keur aan Medical Products en richt zich ook op projectinrichting en uiteraard telewerken: “Dat wint terrein en vraagt eveneens om een ergonomische werkplek.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details