Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Integrale oplossing biedt optimum in veiligheid én comfort
Verpleegoproep via het bedieningspaneel van de DuoSafe onrusthekkens.

Integrale oplossing biedt optimum in veiligheid én comfort

Intelligente en geconnecteerde zorgbedden zorgbedden

De integratie van technologie in zorgbedden biedt meerwaarde voor de patiënt, het zorgpersoneel en de facilitaire diensten. Haelvoet, Belgisch fabrikant van zorgmeubilair, ontwikkelde met Haelvoet Connect Solutions een uitbreiding die Hospital & Care bedden kan omvormen naar intelligente en geconnecteerde zorgbedden. 

Toen Haelvoet met de ontwikkeling van een smart bed startte, was het niet de bedoeling om een complex zorgbed te maken met ingebouwde displays en allerlei bedieningen. Haelvoet ontwikkelde een geïntegreerde oplossing die eenvoudig is in gebruik en een meerwaarde kan betekenen voor patiënt, zorg en facility. Het bed, voorzien van sensoren in onrusthekkens en onder het ligvlak, wordt draadloos geconnecteerd met de reeds aanwezige alarmserver en het bestaande oproepsysteem. Intelligentie en connectiviteit openen zo de weg naar nieuwe toepassingen en oplossingen, vandaar de naam: Haelvoet Connect Solutions.

Grote bedrijfszekerheid

Alle elektrische bedden die vandaag bij ­Haelvoet geproduceerd worden, kunnen bij levering of achteraf voorzien worden van ­Haelvoet Connect Solutions. Het is belangrijk te weten dat een geconnecteerd bed ook perfect zelfstandig functioneert zonder connectie, om een grote bedrijfszekerheid in een zorgomgeving te garanderen. Naast de communicatie via Wifi, kan een Bluetooth-netwerk (optioneel) de lokalisatie van de bedden binnen de instelling mogelijk maken.

Grotere zelfredzaamheid

Voor de patiënt betekent een geconnecteerd bed een grotere zelfredzaamheid omdat hij/zij zelf een aantal zaken – eventueel gekoppeld aan domotica – kan aansturen. Voor het zorgpersoneel betekent een geconnecteerd bed een grotere efficiëntie en de mogelijkheid om te focussen op de zorg. De communicatie kan een stuk efficiënter gemaakt worden voor facility. Service kan een bed lokaliseren en bovendien het gebruik van motoren registreren om predictief onderhoud mogelijk te maken. 

Haelvoet Connect Solutions kan een geïntegreerde oplossing bieden in onder andere de volgende situaties:

Out-of-bed detectie

Sensoren in het ligvlak van het bed registeren op basis van nauwkeurige gewichtsverschillen of de patiënt zich in het bed bevindt of niet. In functie van instelbare parameters kan er automatisch een alarm gegenereerd worden wanneer de patiënt het bed verlaat. Bijvoorbeeld wanneer een minder mobiele patiënt ’s nachts het bed verlaten heeft en na 10 minuten nog niet terug in bed is.

Een visuele weergave via een verpleegdashboard laat toe in één oogopslag de status van het bed te checken vanop afstand.

Safe bed positie

Door de positie van de onrusthekkens, de remstatus en de hoogte van het ligvlak te vergelijken met de gewenste bedpositie kan bepaald worden of het bed in een veilige positie staat of niet. Door het bed te koppelen aan een alarmserver, kan de safe bed positie geverifieerd worden met parameters zoals type patiënt, tijd van de dag, aanwezigheid van zorgprofessionals, …
De visuele weergave van deze informatie en instellingen op een verpleegdashboard laten toe om in één oogopslag de status van het bed te checken.

CPR-alarm

Voor noodsituaties zijn op de Haelvoet zorgbedden een mechanische CPR-hendel en elektronische CPR-knop aanwezig. Deze brengen het ligvlak onmiddellijk in de correcte reanimatiepositie. Dankzij ­Haelvoet Connect Solutions treden diverse alarmsignalen in werking zodat de dichtstbijzijnde hulpverleners zo snel en efficiënt mogelijk tot bij de patiënt geleid kunnen worden. 

Verpleegoproep

Een verpleegoproep is mogelijk vanuit het ziekenhuisbed via een duidelijk zichtbare knop in het bedieningspaneel van de DuoSafe onrusthekkens. Via een draadloze connectie wordt de verpleegoproep vanuit het bed gekoppeld aan het bestaande verpleegoproep­systeem en kunnen verschillende signalen in werking treden (oproep op dect of gsm, lichtsignalen, verpleegdashboard, …). 

Naast bovenstaande vier functies, die ingezet kunnen worden om de veiligheid en het comfort van de patiënt te waarborgen, biedt Haelvoet Connect Solutions ook een geïntegreerde oplossing voor diverse servicevraagstukken zoals bedlokalisatie, technische probleemdetectie, predictief onderhoud, … Haelvoet Connect Solutions is bovendien erg evolutief, omdat verdere ontwikkeling van de software de toepassingen kan uitbreiden. Zo wordt er bijvoorbeeld verder gewerkt aan vochtdetectie en een algoritme om decubituspreventie te optimaliseren.

Voor een demonstratie van Haelvoet Connect Solutions kunt u – na afspraak – terecht in de toonzaal van Haelvoet in Ingelmunster. 

Haelvoet Connect Solutions

De voordelen en functionaliteiten van Haelvoet Connect Solutions zijn niet enkel bedoeld voor ziekenhuisomgevingen, maar vinden zeker ook in woonzorgomgevingen een perfecte toepassing. Zo kan de verpleging bijvoorbeeld de hoogte van het ligvlak of de positie van onrusthekkens opvolgen.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details