Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Interieurbouw

Interieurbouw

Innovatief duurzaam zorginterieur

Daar waar een architect eindigt met de overhandiging van zijn of haar ontwerp, begint onze inbreng bij het technisch uitwerken van het interieur. We houden daarbij rekening met de specifieke eisen en gebruiken in de zorg.

Bedrijfszeker, gemakkelijk te reinigen en handig in gebruik zijn enkele van die eisen waar wij rekening mee houden. Daarom hebben wij voor het patiëntenmeubel bijvoorbeeld een nieuw uitgifte-element ontwikkeld om handschoenen op te bergen en uit te geven. Een duurzaam interieur zegt ook iets over de herkomst en verwerking van materialen. Voor ons is het vanzelfsprekend dat wij duurzaam geproduceerde materialen gebruiken. Enkele recent gerealiseerde projecten zijn: Reinier de Graaf ziekenhuis, Zorg- en Herstelhotel Udens Duyn, de Thoraxafdeling van het Erasmus MC en de Daniel den Hoed kliniek. Maak kennis met onze zorginterieurspecialisten.
Uw interieur: onze zorg! Coors Interieurbouw


Potteau Labo op verschillende markten thuis

Het bedrijf Potteau Labo staat voor hoogstaande kwaliteit op het gebied van de afwerking van gebouwen, interieurinrichtingen en vast meubilair. De grote vakkennis van de 250 werknemers, gecombineerd met het uiterst moderne en up-to-date machinepark waarover het bedrijf beschikt, staan borg voor de perfecte afwerking van de meest veelzijdige en complexe opdrachten.

Potteau Labo is thuis op verschillende markten: kantoorinrichtingen, inrichtingen van musea en tentoonstellingsruimtes, inrichtingen van publieke ruimtes van luxe hotels, vast meubilair voor ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen, afwerking van administratieve centra, overheidsgebouwen en onderwijsinstellingen. De productie en plaatsing van technische binnendeuren vormt één van de specialiteiten: brandwerende, akoestische, inbraakwerende, stralingswerende en waterbestendige deuren. Daarnaast verzorgt Potteau Labo de plaatsing van onthaalbalies, vaste kasten, muurlambriseringen en radiator- en raambekledingen. Sleutelwoorden die op de aanpak van het bedrijf van toepassing zijn: kwaliteit, flexibiliteit en op maatwerk gerichte klantvriendelijkheid.
Voor meer informatie: www.potteau.be
potteau fortis


Slimme badkamer van Rooms For Care voorziet in een behoefte

De toenemende vergrijzing zorgt ervoor dat onze maatschappij met allerlei uitdagingen te maken krijgt. Een van de belangrijkste issues is het bieden van de juiste zorg in de best passende omgeving.

Rooms For Care biedt met de Slimme Badkamer de juiste oplossing. Een doordacht concept bestaande uit een sanitaire draaiwand met wastafel, doorgeefkasten voor linnengoed en disposables, geïntegreerde dispensers en diverse opbergmogelijkheden. Deze geïntegreerde oplossingen dragen bij aan een gering ruimtebeslag bij een maximale toegankelijkheid en maakt de woonomgeving veilig en aantrekkelijk. De levensloopbestendige kamer biedt senioren en mensen met een beperking de kans om zo lang mogelijk in de eigen omgeving te blijven wonen.

Luxe uitstraling
De Slimme Badkamer is opgebouwd met geprefabriceerde elementen, bestaande uit duurzame materialen. De wandelementen zijn van HPL en de prefab vloer is voorzien van een hoogwaardige PVC-antislipvloer. Waar in traditionele sanitaire ruimtes kans is op schimmelvorming, zijn de HPL-platen onderhoudsvriendelijk. Tevens zijn ze in een grote diversiteit aan kleuren verkrijgbaar en zorgen ze voor een luxe uitstraling. Een ander belangrijk aspect van het concept zijn de doorgeefkasten in de badkamerwand naar de hal of de gang. De logistieke dienst kan handdoeken en disposables sneller distribueren en bewoners hoeven minder gestoord te worden.

Enthousiast
Niet alleen in eigen land is de Slimme Badkamer een succes; tijdens de recente handelsmissie naar Denemarken – die samenging met het staatsbezoek van het koningspaar – bleken ook de Denen enthousiast te zijn over de Slimme Badkamer. Net zoals Nederland heeft ook Denemarken te maken met een sterk groeiende vergrijzing. Rooms For Care is in staat om binnen zes dagen een volledige kamer te renoveren en samen met vaste partners totaalprojecten te realiseren.
Voor meer informatie www.rooms-for-care.nl
Badkamer9578


Van Keulen Interieurbouw onderscheidt zich al jaren als grootste speler op de Nederlandse markt

Zowel de retail-, horeca- als ook de kantoorbranche maken al decennialang gebruik van de kennis en kunde van dit familiebedrijf.

Behalve het eigen bedrijf vallen ook Magista en Biebsysteem – specialisten op het gebied van effectieve opslagsystemen plus diverse soorten meubels voor bibliotheken – onder de vlag van deze interieurbouwer. De specialisaties maken het mede mogelijk dat Van Keulen in de volle breedte kan functioneren. De laatste jaren zien dan ook steeds meer partijen vanuit de zorg de meerwaarde om voor Van Keulen te kiezen. Dankzij diverse goede contacten die Van Keulen de afgelopen jaren opbouwde, wordt het via aannemers vaak bij zorgprojecten betrokken. Eigenaar Joop van Keulen weet inmiddels dat ook in de zorg snel schakelen een essentieel aspect is. “Wij kunnen snel inspelen op veranderingen die zich gedurende een traject voordoen. Elke zorginstelling heeft zijn eigen wensen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een lijn met medicijnwagens ontwikkeld waarbij instellingen zelf de vorm en mogelijkheden mogen aangeven. De ene instelling wil dat alles afsluitbaar is; een ander wil graag bepaalde laatjes. Aan al die wensen kunnen wij voldoen. Maatwerk is namelijk een belangrijk onderdeel van onze aanpak.”
Omdat snel handelen van belang is, weten de medewerkers bij Van Keulen wat er van hen verlangd wordt. “Als we wel eens op zaterdag door moeten werken om een opdracht af te krijgen, staat iedereen direct klaar. Die instelling is tekenend voor de sfeer binnen ons familiebedrijf. Een goede service is altijd weer van groot belang.”
Voor meer informatie: www.keulen.com
van keulen_MG_7766


Gepersonaliseerd hogedruk laminaat

Polyrey Signature biedt nieuwe mogelijkheden aan interieurontwerpers door het combineren van een onbeperkte creativiteit en de vertrouwde kwaliteit van Polyrey hogedruk laminaat. Het decor van hogedruk laminaat HPL of massieve HPL kan 100% gepersonaliseerd worden, zodat voor de meest gedurfde binnenruimten een op maat gemaakt, duurzaam en
gemakkelijk te onderhouden ontwerp gemaakt kan worden.

De samenstelling van de Signature-panelen is identiek aan de HPL-panelen van Polyrey, waardoor ze over dezelfde uitstekende technische eigenschappen beschikken. De personalisering wordt bereikt door het decor te vervangen door een afbeelding die de projectontwerper wenst en die in hoogwaardige digitale kwaliteit gedrukt wordt. Drie productsoorten (HPL, massieve HPL Compact met zwarte of witte kern en HPL verlijmd op drager), vijf verschillende formaten en elf oppervlaktestructuren in HPL bieden de mogelijkheid om in alle vrijheid te ontwerpen en het materiaal optimaal te gebruiken. Net als alle Polyrey HPL en Compactpanelen, zijn de Signature-panelen eveneens standaard Sanitized® antibacterieel behandeld, waardoor ze niet enkel decoratief maar ook hygiënisch zijn.
Maak het verschil met gepersonaliseerd digitaal Polyrey hogedruk laminaat!
Voor meer informatie: www.polyrey.com
Polyrey 09/2014 WZC Zonnesteen Zemst

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details