Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Isala en partners ondertekenen manifest

Isala en partners ondertekenen manifest

Tijdens de eerste Isala Hackathon werd een manifest tussen Isala en haar partners getekend. De partners Zilveren Kruis, Philips, Sananet, Cisco en Universiteit Twente waren aanwezig bij dit tweedaagse evenement, om samen met zorgprofessionals van Isala oplossingen te vinden om ziekenhuiszorg naar de patiënt thuis te brengen.

‘Thuis als het kan, ziekenhuis als het moet’

Met het tekenen van het manifest committeren de samenwerkende partners zich aan het realiseren van de doelstelling. Deze bestaat onder andere uit het transformeren van de huidige ziekenhuiszorg naar ziekenhuiszorg bij patiënten thuis. De kern is dat de patiënt meer en vaker thuis kan blijven in zijn vertrouwde omgeving. Het motto is ‘thuis als het kan, in het ziekenhuis als het moet’. Daarnaast zijn de initiatieven in eerste instantie bestemd voor de regio en schaalbaar. Een wezenlijk element van het partnerschap is de ruimte om het experiment aan te gaan en het bieden van mogelijkheden om de ambities te verwezenlijken.

Ambitie

De ambitie van alle partijen is om de kwaliteit van zorg in Nederland verder te verbeteren en eraan bij te dragen dat de zorg zowel nu als op lange termijn zowel fysiek, tijdig als financieel toegankelijk blijft voor iedereen die zorg nodig heeft. Het betrekken van patiënten bij het vinden van oplossingen om ziekenhuiszorg naar huis te brengen is van groot belang.

Rob Dillmann: “Wij zijn erg blij met het partnerschap dat we hebben gevormd. Op die manier slaan we de handen ineen om aan de zorg van de toekomst te werken. In Isala denken we dat we via Connected Care betere en meer patiëntgerichte zorg kunnen bieden, samen met meer werkplezier. Het mooie van het partnerschap is dat we meteen praktisch aan de slag zijn gegaan met een inspirerende hackathon.”

Meer informatie

Op de site Innovatie & Connected care leest u meer over de ambitie en het Connected Care Center van Isala.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details