Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
ISO nodigt u uit voor deelname aan online workshops over medische noodvoorzieningen

ISO nodigt u uit voor deelname aan online workshops over medische noodvoorzieningen

The International Organization for Standardization (ISO) organiseert online workshops waarin zal worden gewerkt aan een nieuwe bouwrichtlijn voor medische noodvoorzieningen. Belanghebbenden worden uitgenodigd om het ISO International Workshop Agreement over het samenstellen en ontwikkelen van deze richtlijn via web-bijeenkomsten bij te wonen.

Waarom deze richtlijn?

Noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid kwamen de afgelopen jaren regelmatig voor. Dit jaar zijn we wereldwijd geconfronteerd met COVID-19, wat al vele mensenlevens heeft gekost en tot grote sociaaleconomische gevolgen heeft geleid. Virusinfecties als SARS (2012), MERS (2013) en COVID-19 hebben de gemeenschappelijke kenmerken sterk besmettelijk te zijn, een hoge transmissiesnelheid te hebben en vragen allemaal om hogere eisen voor de bouw van medische noodvoorzieningen. De Guideline of Emergency Medical Facility (IWA 38) moet het mogelijk maken om wereldwijd, op snelle en gestandaardiseerde wijze, medische noodvoorzieningen te ontwerpen en bouwen.

Wat is een IWA?

Een IWA (International Workshop Agreement) is een document dat wordt ontwikkeld buiten het reguliere ISO-normalisatiesysteem van bestaande normcommissies. Hierdoor kunnen alle belanghebbende marktpartijen deelnemen aan deze ‘open workshop’ omgeving. Het initiatief voor dit IWA is bij ISO ingebracht door de ‘Standardization Administration of China (SAC).

Het streven is om het document op 1 juni 2021 te publiceren.  

Aanmelden voor workshops

De workshops vinden plaats op 20 januari, 15 maart en 30 april. Aanmelden verloopt via NEN Evenementen en is mogelijk tot uiterlijk 15 januari 2021.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details