Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
JBZ weer op 1

JBZ weer op 1

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis staat dit jaar opnieuw op nummer 1 in de lijst Topklinische Ziekenhuizen. Deze lijst maakt onderdeel uit van de AD Top 100 van ziekenhuizen die door het Algemeen Dagblad wordt samengesteld.

Net als vorig jaar vieren we daarom vandaag een feestje. We zien deze goede score als een bevestiging dat we onze zorg voor jou weer naar een hoger niveau hebben getild. We blijven van elkaar en anderen leren en verbeteren daardoor steeds weer onze zorg. En daar gaat het om.

Zorg die bij je past

De Top 100 is gebaseerd op een selectie van de indicatoren die alle ziekenhuizen elk jaar moeten aanleveren bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en bij het Zorginstituut Nederland (ZiNL). Ze zeggen iets over de kwaliteit van zorg, over de basis die je als ziekenhuis op orde moet hebben. Doordat deze basis goed op orde is, hebben wij steeds meer ruimte om ons te richten op wat voor jou belangrijk is. Op zorg die bij jou past.

In 2018 heeft het Algemeen Dagblad de lijst gesplitst in algemene, academische en topklinische ziekenhuizen. Bij die laatste categorie staan we ook dit jaar weer op nummer 1. De indicatoren die in de lijst voorkomen, zijn onder meer: het aantal operaties per kankersoort, zorgen dat er weinig complicaties zijn (zoals nabloedingen) bijvoorbeeld na het plaatsen van een knie- of heupprothese en beter zicht na staaroperaties. Op veel indicatoren doen we het in 2019 net als in 2018 goed en op een groot aantal zelfs beter.

Doub van Oers

Morgen, vrijdag 8 november, worden de lijsten van de Top 100 gepubliceerd in een bijlage van het Algemeen Dagblad en Brabants Dagblad. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt met enkele artikelen in de bijlage voor. In een van deze artikelen staat Doub van Oers centraal. Een dialyseverpleegkundige die al sinds 1981 als verpleegkundige in de zorg werkt. Eerst in het Liduina Ziekenhuis in Boxtel en later in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De vraag aan haar was wat zij zoal voorbij heeft zien komen in haar carrière.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details