Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Jochem Oosting treedt aan als lid Raad van Bestuur GHZ

Jochem Oosting treedt aan als lid Raad van Bestuur GHZ

De Raad van Toezicht van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) heeft Jochem Oosting  benoemd als lid Raad van Bestuur. Vanaf 13 mei 2024 vormen Jochem Oosting en Lodewijk de Beukelaar samen de Raad van Bestuur van het Groene Hart Ziekenhuis.

Oosting (49) begon zijn loopbaan als juridisch adviseur bij een Haags adviesbureau. In 2006 maakte hij bewust de overstap naar de zorgsector en trad hij aan als adviseur van de Raad van Bestuur van het Haga Ziekenhuis. Vanaf 2009 is Oosting werkzaam in het Erasmus MC, eerst als Hoofd Juridische Zaken en sinds 2017 als directeur van het Thoraxcentrum Erasmus MC. Ook bekleedt Oosting een aantal bestuurs- en toezichthoudende functies in de zorg.

Voorzitter Raad van Toezicht Henk Hagoort: “De Raad van Toezicht is verheugd met de benoeming van Jochem Oosting. Met zijn brede ervaring in de zorgsector vormt hij straks samen met Lodewijk de Beukelaar en het co-bestuur een krachtig team. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat zij gezamenlijk de goede koers van het ziekenhuis zullen voortzetten en daarmee de strategische ambities van het Groene Hart Ziekenhuis kunnen realiseren.”

Zelf zegt Oosting over zijn benoeming: “In de gesprekken die ik de afgelopen tijd in het GHZ voerde, heb ik een enorme onderlinge verbondenheid en gedrevenheid gezien. De mensgerichte benadering voor de patiënt van vandaag én morgen straalt er van af. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met de collega’s van het Groene Hart Ziekenhuis verder te bouwen aan de zorg van morgen van en voor de inwoners en zorgprofessionals van Midden-Holland.”

Tot het aantreden van Jochem Oosting blijft Maikel van Oosterhout aan als ad interim lid Raad van Bestuur van het GHZ.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details