Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
‘Juiste aanpak begint met goed luisteren’

‘Juiste aanpak begint met goed luisteren’

‘Horeca’ is de dienstverlening waaruit Vervoort Meubelen in Goirle is ontstaan. In de voorbije zestig jaar is het bedrijf geëvolueerd naar een speler die meer disciplines beheerst dan louter het leveren van meubelen. De brede aanpak in de zorgsector is daarvan een aansprekend voorbeeld. In de mooie showroom van ruim 4.000 m2 proeven we al in de vroege ochtend dat gastvrijheid Vervoort in de genen zit. Het zorgteam, bestaande uit Joost Graat, Arjan Schipper, Claudia Stalpers, Roy Oliedam en Vervoort-directeur Guus Koevoets, verklaart dat nader.

“Gastvrijheid wint binnen de zorgsector steeds meer terrein. Dat heeft onder meer te maken met het veelzijdige gebruik van gebouwen. Denk aan zorgcentra, die voorzien in een wijkfunctie. Ontwikkelingen die vragen om anders te denken”, zegt Joost Graat. “Meubilair met een horeca-uitstraling, maar met de functionaliteit voor de zorg, past optimaal in zo’n setting.” Het Vervoort-zorgboek komt op tafel. De projecten die daarin aan de orde komen, zijn meer dan een visitekaartje. Dat geldt ook voor de bedrijfsfilm. Ze geven een beeld van de breedte van de dienstverlening van het bedrijf. Gekoppeld aan de lange dienstverbanden en de achtergronden van de zorgteamleden, mondt dat uit in vertrouwen in aanpak en inrichting.

Inlevingsvermogen
Inlevingsvermogen van het zorgteam leidt naar de juiste sfeer en identiteit. Guus Koevoets: “Wij zijn niet alleen inrichters, maar ook cultuurbewakers. Oog en oor voor plaats en omgeving zijn van immens belang. Bewoners, cliënten, bezoekers en werknemers moeten zich herkennen en zich op hun gemak voelen in een interieur.” Arjan Schipper vult aan: “Er moet harmonie zijn tussen design en functionaliteit.” Voorbeelden van nieuwbouw en verbouw gaan over tafel. “Iedere opdracht is uniek”, zegt Roy Oliedam. Toch zijn er enkele speerpunten: beleving, zintuigen prikkelen, historie gekoppeld aan een moderne invulling en robotisering. De tendens aan tafel is helder: voorlopig moeten we nog niet denken aan een robot die de koffie of het eten komt brengen…

Praktisch gemak
Hoogwaardige kwaliteit, veel praktisch gemak en een warme uitstraling. Het zijn enkele kwalificaties die het zorgteam als vanzelfsprekend meeneemt in gesprekken met (potentiële) opdrachtgevers. Dat zijn onder meer de ouderenzorg, GGZ, gehandicaptenzorg, ziekenhuizen, revalidatiecentra en huisartsenpraktijken. Centraal bij al die inrichtingen staat volgens Schipper het leveren van maatwerk. “De zorgsector verdient comfort gekoppeld aan een warme uitstraling. Ons assortiment omvat een breed scala aan producten. Waar mogelijk of gewenst, ontwikkelen we zelf. Ook aanpassingen kunnen door ons worden doorgevoerd.”

Luisteren
De basis voor het leveren van maatwerk is ‘goed luisteren’. Claudia Stalpers wijst op de eigen studio. Ontwerpers, interieurstylisten en interieurarchitecten buigen zich daar met product- en materiaalkennis over ruimten en wensen en geven daar een gepaste invulling aan. “Veelal gebeurt dat in nauw overleg met externe architecten. Het werken in een team zorgt voor korte lijnen en een lage drempel. Dit zorgt ervoor dat we persoonlijk en snel kunnen schakelen met het oog op het meest optimale resultaat voor de klant.” Bij een inrichting moeten we volgens haar niet alleen denken aan meubels. Ook de stoffering van het raam en de vloerbekleding zijn bij Vervoort Meubelen in vertrouwde handen. “Wij zorgen voor een totaalinrichting.”

Assertief
Assertiviteit ligt ten grondslag aan de stevige positie die Vervoort de afgelopen vijftien jaar in de zorgmarkt heeft opgebouwd. Visie en creativiteit zijn belangrijke aspecten in de aanpak van de teamleden. Haarfijn wordt de klant de mogelijkheden geschetst. “Ze zien door het unieke advies en het ruime aanbod aan middelen snel ons onderscheidend vermogen”, ervaart Schipper. Graat gaat wat dieper in op de financiën. “In een wereld waarin budgetten onder druk staan, draait het ook om economische en technische levensduur van producten en inrichting. Voor ieder budget hebben we een passende oplossing. Ook daarin heeft de opdrachtgever in ons een meedenkende gesprekspartner en adviseur.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details