Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw
ClimaRad heeft 54 zorgstudio’s voorzien van een automatische klimaatregeling om te ventileren, verwarmen én koelen per zorgkamer met warmte-/koudeterugwinning.

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw

Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft zich in Harderwijk gevestigd in een prachtig woonzorggebouw dat is ontstaan uit de herontwikkeling van drie jaren 90 kantoorgebouwen. Een transformatie met een circulaire visie: maximale voorbereiding voor aanpasbaarheid in de toekomst. 

Het decentrale klimaatsysteem van ClimaRad, binnen dit project onderdeel van het Care Concept, heeft 54 zorgstudio’s voorzien van een automatische klimaatregeling om te ventileren, verwarmen én koelen per zorgkamer met warmte-/koudeterugwinning. De plaatsing van de ClimaRad Care H1C en Ventura V1C units in combinatie met één warmtepomp per twee studio’s realiseert een gezond en comfortabel binnen­klimaat voor bewoners en medewerkers in de zomer en winter. 

Door de circulaire manier van bouwen zijn de gevelstenen in de toekomst herbruikbaar.

Decentraal gedachtegoed

Ralph Liedenbaum, Commercieel Directeur bij ClimaRad, licht toe waarom het decentrale gedachtegoed zo passend is: “Door het decentrale klimaatsysteem wordt de lucht niet verspreid via verschillende ruimten, wat de veiligheid verhoogt voor deze kwetsbare doelgroep. Specifiek aan dit project zijn de toegepaste muurdoorvoeren en roosters, die in samenspraak met de architect zijn ontworpen ten behoeve van het ClickBrick-systeem. Door deze circulaire manier van bouwen zijn de gevelstenen in de toekomst herbruikbaar. Decentraal betekent toekomstbestendig bouwen: het pand blijft flexibel indeelbaar wanneer de functie van het pand veranderd.  

Meer informatie vindt u op de website van ClimaRad,­ ook kunt u hen op LinkedIn volgen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details