Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Karakteristiek zorggebouw in Steenwijk
De Frion zorglocatie in Steenwijk.

Karakteristiek zorggebouw in Steenwijk

In een voormalig kerkgebouw in Steenwijk zijn door MedicomZes 39 studio’s gerealiseerd. Het karakteristieke gebouw is voorzien van een ombouw en uitbreiding waardoor ruimte ontstond voor appartementen en gezamenlijke ruimten voor ouderen met een verstandelijke beperking. Gerflor leverde voor dit project de vloeren en de wandbescherming.

Accountmanager Ronald Durieux: “We zijn trots dat we mee mochten werken aan dit prestigieuze project in het noorden van het land.” Het gebouw bestaat uit twee delen. De beeldbepalende buitengevel van het pand is behouden gebleven, inpandig zijn echter twee nieuwe verdiepingen gerealiseerd. Ook is er een lift geplaatst. Aansluitend is een nieuwbouw opgetrokken, tegen de kerk aan. Deze nieuwe vleugels bestaan uit drie bouwlagen en vormen samen met de bestaande bouw één geheel. Om de sfeer van het pand te behouden, zijn de glas-in-loodramen en enkele monumentale elementen in de buitengevel van de bestaande kerk hersteld.

Creation 55 PVC-stroken helpen bij het creëren van een huiselijke sfeer, zijn eenvoudig schoon te maken en slijtvast.

Een oplossing voor elke wens

Adema Architecten uit Dokkum verzorgde het ontwerp voor zorgorganisatie Frion. “Wij hebben contact gehad met Frion zelf en de architect, maar voornamelijk met Mars Bouwmanagement. Zij borduurde verder op het plan van Adema Architecten en nam contact met ons op. Men kiest onder meer voor ons, omdat wij eigenlijk alle vloeroplossingen kunnen leveren. Frion kon het wensenpakket bij ons neerleggen en wij hebben altijd een vloer die daaraan voldoet.”

Voor Gerflor was het belangrijk om de wensen en het budget op elkaar af te stemmen, maar vooral om de juiste vloer voor de verschillende ruimtes te kiezen. “Bij een project als dit worden andere eisen gesteld aan de vloeren in de appartementen dan aan die in de algemene ruimtes. Wat hetzelfde blijft, is dat het onderhoudsaspect belangrijk is en dat geringe slijtage gevraagd wordt.” Dit is meteen een kracht van Gerflor. “We zijn een producent. We weten wat we maken en waarom we dat maken. Naast alle vloeroplossingen en een ruim aanbod qua kleuren zijn wij sterk in oppervlaktebehandelingen die het onderhoud vergemakkelijken en slijtage verminderen.”

Oppervlaktebehandeling beschermt de vloer 

Alle harde vloerafwerking is geleverd door Gerflor en geplaatst door Iedema Projectstoffeerders Zwolle. “We hebben in dit zorggebouw twee soorten vloeren toegepast. De studio’s zijn voorzien van PVC stroken in een houtstructuur. Deze Creation 55 PVC-stroken helpen bij het creëren van een huiselijke sfeer, zijn eenvoudig schoon te maken en slijtvast.” De Creation 55 vloeren hebben een Duo Core samenstelling. Dit betekent dat zij versterkt zijn met glasvezel voor extra comfort en stabiliteit. De PUR+Mat vernis vergemakkelijkt het onderhoud en zorgt voor een matte uitstraling. “Voor de recreatieruimte, de huiskamers en de gangen is gekozen voor Gerflor DLW Linoleum. Deze vloer is voorzien met NeocareTM oppervlaktebehandeling. Dankzij deze oppervlaktebehandeling zijn krasjes minder snel zichtbaar en is schoonhouden en onderhouden veel makkelijker.”

Voor de wandbescherming werd PVC materiaal gekozen, afkomstig van SPM International. Ook dit bedrijf is onderdeel van de Gerflor Group. Durieux: “Dit materiaal beschermt wanden tegen beschadigingen, door bijvoorbeeld karren of rolstoelen, maar functioneert tegelijk ook als lambrisering. Zo is deze oplossing esthetisch én praktisch. Schoonmaken kan eenvoudig met een doekje.” De ruim 275 m2 wandbescherming is aangebracht door Mapro BV. “Meestal wordt voor wit gekozen, maar hier is de kleur Greige toegepast, die mooi harmonieert met de vloeren en andere elementen van de omgebouwde kerk.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details