Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Kruislijnlaser als handig hulpmiddel

Kruislijnlaser als handig hulpmiddel

Kruislijnlasers zijn niet weg te denken in de professionele bouw, maar zijn ook ideaal voor de doe-het-zelver. Ze zijn vergelijkbaar met een waterpas, maar het gebruik is naast sneller en gemakkelijker ook nog preciezer. Een kruislijnlaser projecteert een waterpas- of loodlijn direct op de muur. Waar waterpassen in de basis allemaal hetzelfde zijn, zijn kruislijnlasers verkrijgbaar in verschillende soorten met uiteenlopende eigenschappen. Ben je op zoek naar een goede aanvulling op de rest van je accu gereedschap, dan is de aanschaf van een zelfnivellerende kruislijnlaser een heel goed idee.

Aantal lasers

Voor gebruik van de kruislijnlaser plaats je deze op de grond of kun je gebruik maken van een vaak meegeleverde wandhouder. Vervolgens projecteert de kruislijnlaser een horizontale en een verticale lijn op de muur. Door het zelfnivellerende mechanisme van de kruislijnlaser is de laser altijd waterpas. Een kruislijnlaser heeft minimaal twee lijnen, een horizontale en een verticale. Met de variant met twee lijnen kun je al heel veel klusjes doen. Het enige nadeel is dat een 2 lijns-laser het snijpunt van de horizontale en verticale lijn altijd op de muur projecteert. Hierdoor kun je geen haakse hoek op de grond of op het plafond projecteren. Dit kan wel met een kruislijnlaser met drie lijnen, daarom is een 3 lijns-laser geschikter als je bijvoorbeeld een tussenwand wilt plaatsen. De meest luxe versie is de 360 graden kruislijnlaser. Bij dit type projecteert de laser de lijnen 360 graden rondom, waardoor de lijnen overal zichtbaar zijn. In principe geldt: hoe minder lijnen, hoe goedkoper.

Rood of groen

Kruislijnlasers zijn verkrijgbaar met rode of groene lasers. Groene lasers zijn over het algemeen beter zichtbaar met het menselijk oog. Het gebruik van groene kruislijnlasers wordt daarom aangeraden, vooral voor klussen buitenshuis. Een rode kruislijnlasers is daarentegen ook niet slecht, en is vaak een goedkopere optie. Vooral als de laser binnen wordt gebruikt is de rode variant een prima keuze. Een kruislijnlaser is niet alleen praktisch voor grote bouwprojecten; ook bij klusjes in huis zoals fotolijstjes ophangen of het loodrecht ophangen van een eerste strook behang is de laser een handig hulpmiddel. Met gebruik van een kruislijnlaser krijg je altijd een perfecte lijn op de muur, en kan de waterpas voor altijd in de kast blijven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details