Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Kwaliteit in onderhoud en veiligheid
Servicewerkzaamheden in het ziekenhuis.

Kwaliteit in onderhoud en veiligheid

Geef zorgen om onderhoud uit handen 

In zorggebouwen, of dat nu een ziekenhuis, instelling of zorgwoningen betreft, gaat de zorg vierentwintig uur per dag door. Daarom is het belangrijk dat het pand waarin de zorgverlener gehuisvest is in goede staat is en, misschien wel nog belangrijker, ook vierentwintig uur per dag beroep kan doen op hulp als er iets niet in orde is. Cornelissen aannemingsbedrijf bv uit het Brabantse Zeeland heeft een eigen service en onderhoudsafdeling, waar diverse monteurs dag en nacht paraat staan om hulp te bieden bij dergelijke calamiteiten. Zo kan de zorg ongestoord en veilig doorgaan. 

Het bedrijfspand in het Brabantse Zeeland.

Michiel van Summeren, directeur bij Cornelissen aannemingsbedrijf bv: “We hebben ruim ervaring in de zorg en voldoen aan alle eisen die gelden voor bouw en verbouw in de medische sector. Bovendien begrijpen we als geen ander dat een pand zorgeloos gebruikt moet kunnen worden. Daarom bieden we de service van een onderhoudscontract aan. Zo kan er in geval van nood snel een oplossing geboden worden. Daarnaast plannen we ook het noodzakelijke onderhoud in. Dat doen we altijd in overleg met de opdrachtgever. Natuurlijk hanteren we hierbij een doordachte planning en uitvoering. Zo dragen we bij aan de continuïteit van de zorgprocessen in de omliggende ruimten.”

Het aannemingsbedrijf heeft een eigen serviceafdeling. Hier werkt een zestal storingsmonteurs die 24/7 ingezet kunnen worden. Als er calamiteiten zijn zoals schade, lekkages of ramen en deuren die niet goed sluiten, zorgen zij voor een spoedige en passende oplossing. Maar deze afdeling kan ook in opdracht van een Technische Dienst van een ziekenhuis of beheerder van een zorginstelling een meerjarenplanning maken. De zorg en uitvoering daarvan wordt door Cornelissen aannemingsbedrijf bv uit handen genomen.

Onderhoudswerkzaamheden worden altijd in overleg ingepland.

Brandpreventie

Speciale aandacht heeft ook de brandveiligheid. Van Summeren legt uit: “Hoewel het een taak is van de gebouweigenaar om te zorgen voor de juiste brandveiligheid, merken we in de praktijk dat er door interne verbouwingen of aanbouw niet altijd rekening wordt gehouden met de gegarandeerde brandveiligheid. Brandscheidingen zoals een brandvertragende muur worden nog weleens doorgebroken, ten koste van de veiligheid dus.” Door middel van inspecties werkt een speciaal team van Cornelissen aannemingsbedrijf bv aan het weer brandveilig maken en houden van bijvoorbeeld ziekenhuizen en het bezit van woningcorporaties. 

Michiel van Summeren, Directeur bij Cornelissen aannemingsbedrijf bv.

Vakmanschap

Familiebedrijf Cornelissen is een aannemingsbedrijf gericht op klanten en telt zo’n 120 vaste medewerkers. In het voorjaar van 2024 viert ze haar 75-jarig bestaan. Van Summeren: “Wij zetten in op vakmanschap en werken graag projectoverstijgend. We bouwen een relatie met onze klanten op, zodat we hen zo goed mogelijk kunnen bedienen. Of dat nou in de nieuwbouw is, de verbouw of op het gebied van veiligheid en onderhoud. Eén van onze kenmerken is dat we verbouwen met open bedrijfsvoering. Onze klant kan zijn werkzaamheden blijven uitvoeren, en wij voeren onze werkzaamheden uit als gast en zorgen voor zo min mogelijk hinder. Met onze eigen timmerfabriek zijn we ook nog eens in staat om snel te kunnen schakelen bij kleinere projecten, waardoor we flexibel zijn. We leveren een totaalpakket aan kwaliteit, zodat klanten ons terugbellen en ons aanbevelen aan anderen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details