Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Kwaliteitsvolle wandbekledingen voor de high- en lowcare zorg
Onder andere in de gangen en centrale sterilisatieafdeling van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten kan men de M-Wall wandbekledingen en wand- en hoekbeschermingen zien, voelen en beleven. (Beeld: Annemarie Boonstra)

Kwaliteitsvolle wandbekledingen voor de high- en lowcare zorg

Van operatiekamers, centrale sterilisatieafdelingen, cleanrooms, laboratoria en (ziekenhuis)apotheken tot en met patiëntenkamers, wachtruimtes, (transport)gangen en zelfs keukens: zorgomgevingen stellen vaak zeer specifieke eisen aan hun wandafwerkingen en wandbeschermingen. Bijvoorbeeld als het gaat om hygiëne, reinigbaarheid, stoot- en krasvastheid en duurzaamheid, waarin de hoogwaardige wandbekledingen en wand- en hoekbeschermingen van M-Wall uitstekend kunnen voorzien. 

“Onze wandbekledingen en wand- en hoekbeschermingen zijn in essentie ontwikkeld voor de highcare zorg, maar excelleren ook in lowcare omgevingen”, vertelt Sales & Accountmanager Dirk-Jan Verberne. “Dat bewijzen we in tal van referentieprojecten. Zo hebben we recent lambriseringen, hoekbeschermingen en bedachterwanden geleverd voor de nieuwe beddentorens van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. En ook in de gangen en centrale sterilisatieafdeling van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten kan men onze wandbekledingen en wand- en hoekbeschermingen zien, voelen en beleven.”

M-Wall Hygienic en M-Wall Protect zijn volledig stoot- en krasvast en zeer onderhoudsvriendelijk.

Ongelimiteerde ontwerpvrijheid

“Met de M-Wall Hygienic en M-Wall Protect productseries combineren wij de functionele eigenschappen voor de zorg met een bijna ongelimiteerde ontwerpvrijheid”, benadrukt Verberne. “Voor iedere ruimte en iedere projectvraag zoeken wij naar de best passende oplossing. Daarbij werken we nauw samen met de architect, interieurontwerper, aannemer en/of zorginstelling. Onze wandafwerkingen worden veelvuldig toegepast in patiëntenkamers, waar zij dienst doen als lambrisering of wandhoge wandbekleding, bedachterwand, stootrand, schopplaat, deurbescherming en/of hoekbescherming. Maar ook als plintafwerking en/of deurplaat komen de producten uitstekend tot hun recht. M-Wall ­Hygienic wordt bovendien steeds vaker wordt toegepast als spatscherm of achterwand in keukens en pantry’s. Niet verwonderlijk, want deze wandafwerking biedt een zeer hygiënisch én antibacterieel alternatief voor bijvoorbeeld traditionele tegels en voegen. In navolging van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+) in Maastricht hebben we de wandafwerking recent toegepast in de keukens van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch.”

“In onze werkplaats in Eindhoven kunnen we hoeken en rondingen perfect thermisch vormen”, vertelt Sales & Accountmanager Dirk-Jan Verberne.

Specifieke detailleringen zijn geen probleem

Aan de basis van M-Wall Hygienic en M-Wall Protect ligt een kunststof paneel met een fijne oppervlaktestructuur, die exact op klantmaat wordt afgewerkt. “Specifieke detailleringen van bijvoorbeeld doorgeefkasten, was- en sterilisatieapparatuur zijn geen enkel probleem. En ook voor bijzondere vormgevingen draaien wij onze hand niet om”, aldus Verberne. “In onze werkplaats in Eindhoven kunnen we hoeken en rondingen perfect thermisch vormen, waardoor naden tot een minimum gereduceerd worden. Naar wens kunnen we bovendien de dagkanten en/of vensterbanken meenemen in de wandbekleding. Een speciale techniek maakt het mogelijk om op de panelen een afbeelding naar wens te printen. Daarnaast is applicatie van een speciale Gecko folie mogelijk, waarbij de afbeelding eenvoudig vervangen kan worden wanneer ruimtefuncties of klantwensen wijzigen. M-Wall Hygienic en M-Wall Protect zijn volledig stoot- en krasvast en zeer onderhoudsvriendelijk. Storende vlekken van bijvoorbeeld Jodium en Betadine kunnen eenvoudig en zonder reinigingsmiddelen van het materiaal worden verwijderd. Vanwege deze eigenschappen dragen steeds meer ontwerpende partijen én eindgebruikers onze producten voor in hun projecten.”     

M-Wall Hygienic 

M-Wall Hygienic is speciaal ontwikkeld voor kritische ruimtes zoals operatiekamers, laboratoria, apotheken, centrale sterilisatieafdelingen en andere geclassificeerde ruimten. De collectie wordt vervaardigd uit een 2 mm dikke homogene PVC, die vrij is van weekmakers en emissie. De wandafwerking kan zonder dure voorbewerkingen op diverse ondergronden worden aangebracht, is actief antibacterieel en beschikt over een hoge chemische bestendigheid. Bovendien is het materiaal volledig recyclebaar. M-Wall Hygienic beschikt over een B-s2,d0 brandcertificering.

M-Wall Protect

De M-Wall Protect collectie wordt vervaardigd uit een unieke, 2 mm dikke PET-G samenstelling. De wandbescherming is niet alleen antibacterieel maar ook BPA-vrij en beschikt over een FDA-certificaat. Uniek zijn de hoge chemische bestendigheid en B-s1,d0 brandcertificering, waardoor de panelen overal toegepast kunnen worden. Ook met de nieuwe Belgische wetgeving voor brandveiligheid. Het kleurenpalet van M-Wall Protect is samengesteld met behulp van diverse interieurarchitecten, waardoor de natuurlijke uitstraling heel duidelijk naar voren komt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details