Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Kwaliteitsvolle wandbekledingen voor Gebouw P
Elke patiëntenkamer heeft aan de buitenzijde een eigen kleur, zodat patiënten snel hun eigen kamer herkennen.

Kwaliteitsvolle wandbekledingen voor Gebouw P

‘Functionaliteit, veiligheid en gezondheid komen perfect samen’

Van operatiekamers, centrale sterilisatieafdelingen, cleanrooms, laboratoria en (ziekenhuis)apotheken tot en met patiëntenkamers, wachtruimtes, (transport)gangen en zelfs keukens: zorgomgevingen stellen vaak zeer specifieke eisen aan hun wandafwerkingen en wandbeschermingen. Bijvoorbeeld als het gaat om hygiëne, reinigbaarheid, stoot- en krasvastheid en duurzaamheid, waarin de hoogwaardige wandbekledingen en wand- en hoekbeschermingen van M-Wall uitstekend kunnen voorzien. 

“Onze wandbekledingen en wand- en hoekbeschermingen zijn in essentie ontwikkeld voor de highcare zorg, maar excelleren ook in lowcare omgevingen”, vertelt Sales & Accountmanager Dirk-Jan Verberne. “Dat bewijzen we in tal van referentieprojecten. Zo hebben we recent mogen meewerken aan de nieuwbouw van Gebouw P, op het campusterrein van het Radboudumc.” In dit project is heel bewust gekozen voor M-Wall Hygienic. Deze hoogwaardige wandafwerking van M-Wall is onder andere terug te vinden in de ziekenhuisgangen, waar het dienst doet als lambrisering, hoekbeschermingen en achterwand van de pantry’s. “Maar ook in de twee High-Level Isolation Units (HLIU’s), die geschikt zijn voor IC-zorg. Ook in de dubbele sluizen richting deze HLIU’s is onze M-Wall Hygienic toegepast.” Enkele maanden na de oplevering kijkt Verberne terug op een mooi en fijn project. “In het ontwerp is niet alleen gefocust op het healing environment principe, maar ook op andere kwaliteitseisen”, vertelt hij. “Hierdoor komen functionaliteit, veiligheid en gezondheid perfect samen.”

In dit project is heel bewust gekozen voor M-Wall Hygienic. Bijvoorbeeld in de ziekenhuisgangen.

Ongelimiteerde ontwerpvrijheid

“Met onze M-Wall Hygienic en M-Wall Protect productseries combineren wij de functionele eigenschappen voor de zorg met een bijna ongelimiteerde ontwerpvrijheid”, benadrukt Verberne. “Voor iedere ruimte en iedere projectvraag zoeken wij naar de best passende oplossing. Daarbij werken we nauw samen met de architect, interieurontwerper, aannemer en/of zorginstelling. Onze wandafwerkingen worden veelvuldig toegepast in patiëntenkamers, waar zij dienst doen als lambrisering of wandhoge wandbekleding, bedachterwand, stootrand, schopplaat, deurbescherming en/of hoekbescherming. Maar ook als plintafwerking en/of deurplaat komen de producten uitstekend tot hun recht. M-Wall Hygienic wordt bovendien steeds vaker wordt toegepast als spatscherm of achterwand in keukens en pantry’s. Niet verwonderlijk, want deze wandafwerking biedt een zeer hygiënisch én antibacterieel alternatief voor bijvoorbeeld traditionele tegels en voegen.”

M-Wall Hygienic en M-Wall Protect combineren functionele eigenschappen voor de zorg met een bijna ongelimiteerde ontwerpvrijheid.

Specifieke detailleringen zijn geen probleem

Aan de basis van M-Wall Hygienic en M-Wall Protect ligt een kunststof paneel met een fijne oppervlaktestructuur, die exact op klantmaat wordt afgewerkt. “Specifieke detailleringen van bijvoorbeeld doorgeefkasten, was- en sterilisatieapparatuur zijn geen enkel probleem. En ook voor bijzondere vormgevingen draaien wij onze hand niet om”, aldus Verberne. “In onze werkplaats in Eindhoven kunnen we hoeken en rondingen perfect thermisch vormen, waardoor naden tot een minimum gereduceerd worden. Naar wens kunnen we bovendien de dagkanten en/of vensterbanken meenemen in de wandbekleding. Een speciale techniek maakt het mogelijk om op de panelen een afbeelding naar wens te printen. Daarnaast is applicatie van een speciale Gecko folie mogelijk, waarbij de afbeelding eenvoudig vervangen kan worden wanneer ruimtefuncties of klantwensen wijzigen. M-Wall Hygienic en M-Wall Protect zijn volledig stoot- en krasvast en zeer onderhoudsvriendelijk. Storende vlekken van bijvoorbeeld Jodium en Betadine kunnen eenvoudig en zonder reinigingsmiddelen van het materiaal worden verwijderd. Vanwege deze eigenschappen dragen steeds meer ontwerpende partijen én eindgebruikers onze producten voor in hun projecten.”     

M-Wall Protect
De M-Wall Protect collectie wordt vervaardigd uit een unieke, 2 mm dikke PET-G samenstelling. De wandbescherming is niet alleen antibacterieel maar ook BPA-vrij en beschikt over een FDA-certificaat. Uniek zijn de hoge chemische bestendigheid en B-s1,d0 brandcertificering, waardoor de panelen overal toegepast kunnen worden. Ook met de nieuwe Belgische wetgeving voor brandveiligheid. Het kleurenpalet van M-Wall Protect is samengesteld met behulp van diverse interieurarchitecten, waardoor de natuurlijke uitstraling heel duidelijk naar voren komt.

M-Wall Hygienic 
M-Wall Hygienic is speciaal ontwikkeld voor kritische ruimtes zoals operatiekamers, laboratoria, apotheken, centrale sterilisatieafdelingen en andere geclassificeerde ruimten. De collectie wordt vervaardigd uit een 2 mm dikke homogene PVC, die vrij is van weekmakers en emissie. De wandafwerking kan zonder dure voorbewerkingen op diverse ondergronden worden aangebracht, is actief antibacterieel en beschikt over een hoge chemische bestendigheid. Bovendien is het materiaal volledig recyclebaar. M-Wall Hygienic beschikt over een B-s2,d0 brandcertificering.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details