Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Woonzorg & Verpleeghuizen

Laren, Rosa Spier Huis | Veelzijdige E-installaties

rosa-spier-6-kopieren

31 maart 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De aanleg van de elektrotechnische installaties in het Rosa Spier Huis was in handen van ETB Cas Sombroek uit Volendam.

Projectmanager René Keuken was al vroeg bij het project betrokken: “We hebben niet alleen de reguliere elektrasystemen verzorgd, maar ook de data-infrastructuur, de brandmeldinstallatie en het toegangscontrole­systeem, de bekabeling, het verpleegoproep­systeem en de bekabeling en besturing van de theatertechniek. Je werkt in teamverband met opdrachtgever, architecten, project­directie en diverse toeleveranciers en dan besef je weer dat samenwerking de kracht is van zo’n project. BIM-engineering was overigens erg welkom. We hebben tijdens de clash­controles veel problemen voorkomen, bijvoorbeeld voor het wegwerken van leidingen in de soms heel krappe ruimtes boven de plafonds.”

Het verpleegoproepsysteem (Zorg Communicatie Platform, met tablets op de kamers i.s.m. BProCare), de toegangscontrole op alle deuren (i.s.m. Salto) en de CCTV zijn losse systemen met centrale registratie bij de receptie, het hart van het complex. De ramen zijn voorzien van zelfregulerende zonwering van Somfy. Op het dak plaatste Cas Sombroek 147 PV-panelen, goed voor 42 kWp piekvermogen. Verder is het hele complex uitgevoerd met LED-verlichting. Keuken: “In het zorgdeel zit biodynamische verlichting, die reageert op het daglicht en de aanwezigheid van mensen. In het restaurant hangen bijzondere armaturen van Sheryl Leysner, die zijn deels door ons gemonteerd.”

Keuken is trots op het werk: “Als je ziet hoe mooi alles is geworden, met dat prachtige theater, een groot professioneel restaurant en alle zorgfaciliteiten, dan rest mij niets dan grote tevredenheid.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details