Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Leefkwaliteit voor zorgvragers en -verleners

Leefkwaliteit voor zorgvragers en -verleners

Plafondliften voor ZNA Cadix

De werklast van het zorgpersoneel verlagen en het comfort van patiënten en bewoners verhogen. Dat zijn de rode draden door het aanbod van Lopital. Je vindt er douche- en toiletstoelen en -brancards, aankleedtafels, tilliften en opstahulpen. In ZNA Cadix plaatste het bedrijf plafondtilsystemen in bijna alle kamers.

Transfer- en hygiënehulpmiddelen

Annelies Boel is vertegenwoordiger van Lopital in België: “Ik werkte 13 jaar zelf in de zorg, met mensen met een niet-aangeboren hersenletsel”, vertelt ze. “Het gebeurde te vaak dat er hulpmiddelen werden aangekocht die voor de zorgverleners niet praktisch genoeg waren of die niet afgestemd waren op patiënten met specifieke letsels. Met die ervaring op zak ondersteun ik klanten om de juiste transfer- en hygiënehulpmiddelen te vinden, afgestemd op het zorgpersoneel, de infrastructuur en de patiënt.”

In ZNA Cadix installeerde Lopital plafondtilsystemen om patiënten naar de badkamer te helpen.

Gratis testperiode en opleidingen

De eenpersoonskamers in ZNA Cadix hebben allemaal een monorail van Lopital, de tweepersoonskamers een XY-systeem van het bed naar de badkamer. Tijdens een opleidingsweek kregen de medewerkers van het ziekenhuis een praktische opleiding om de plafondliften correct en zo comfortabel en veelzijdig mogelijk te gebruiken. Ook in Sint-Maarten in Mechelen en UZ Gent vind je producten van Lopital. Boel: “Die hulpmiddelen zijn een grote investering. Daarom kunnen klanten altijd een test aanvragen om bijvoorbeeld onze douchestoelen of brancards een aantal weken te proberen. Samen zoeken we per situatie uit wat werkt en wat niet.”

Gepatenteerd veiligheidsvest

Lopital ontwerpt en produceert al meer dan 45 jaar douche- en toiletstoelen en -brancards in eigen huis. Het bedrijf ontwikkelde ook een veiligheidsvest voor tilsystemen dat de veiligheid van patiënten garandeert.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details