Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Lichte vloeren voor nieuw OK-complex
In het centrum zijn veel natuurlijke materialen toegepast, zoals bamboe en hout en de vloeren zijn licht van kleur.

Lichte vloeren voor nieuw OK-complex

Dit jaar is het operatiecomplex van ziekenhuis Nij Smellinghe volledig verbouwd en vernieuwd. Aan het OK-complex werd onder andere een hybride operatiekamer toegevoegd. Tijdens de bouw speelde de grote duurzaamheidsambitie van het ziekenhuis een belangrijke rol. De Forbo vloeren passen goed in dit plaatje.

“Onze ambitie is om in 2030 energiepositief te zijn”, legt Bertil Snijder van Nij Smellinghe uit. Hij is als manager verantwoordelijk voor het technisch beheer en onderhoud. “Daarnaast gebruiken we waar mogelijk materialen en (delen van) installaties opnieuw, zoals gipswanden en gevelpanelen. In gevallen waar dit niet direct mogelijk is, kiezen we voor zo duurzaam mogelijke materialen, zoals de vloeren van Forbo. Hiervan weten we dat zij na het slopen en afvoeren gerecycled kunnen worden.” 

Naast duurzaamheid en functionaliteit is ook de uitstraling van het product belangrijk. “Wij kiezen al lange tijd voor Forbo vloeren omdat de kleuren, dessins en stijl in het algemeen goed passen bij wat wij zoeken. Forbo blijft zich ontwikkelen en loopt daarin in de pas met onze verwachtingen. Ook hebben de vloeren weinig onderhoud nodig en passen zij bij de hygiëne-eisen.” De vloeren van Forbo liggen behalve in de operatiekamers ook in de gangen (Sphera vinyl). In het Vrouw en Kind Centrum van Nij Smellinghe ligt duurzaam Marmoleum Linear.

De vloeren hebben weinig onderhoud nodig en passen bij de hygiëne-eisen.

Het nieuwe OK-complex van Nij Smellinghe is bewust heel transparant en licht. “Anders dan in een klassieke OK hebben we gekozen voor veel ramen, zodat overal naar buiten gekeken kan worden en de OK-medewerkers daglicht kunnen ervaren. Ook de keuze voor kleuren en materialen draagt hieraan bij. De kleuren moesten passen bij de functie van een ziekenhuis, maar ook bij de kleurbeleving van nu.” In het centrum zijn veel natuurlijke materialen toegepast, zoals bamboe en hout en de vloeren zijn licht van kleur. “Wij zijn door Forbo erg goed geadviseerd en begeleid bij het maken van onze keuze. Het bedrijf staat echt voor zijn producten en levert daarnaast goede service.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details