Residentie Kartuizerhof
02:54
15-04-2019

Lierde | Residentie Kartuizerhof

Perfecte integratie in pittoreske omgeving

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar sinds dit jaar beschikt de gemeente Lierde (België) over haar eigen woonzorgcentrum. Het bleek een hele uitdaging om een complex te ontwerpen dat in de schaduw van de historische Kartuizersite past. Dankzij de strakke en ingetogen architectuur, het onopvallende kleurenpalet, de gekozen vormentaal, de transparantie en de openheid, wist het gebouw zich echter perfect te integreren in de landelijke dorpskern.

In 1329 werd in Sint-Martens-Lierde één van de eerste kartuizerordes van België gesticht. Hoewel de kloosterorde rond de achttiende eeuw verdween, bleven de Sint-Martinuskerk, de pastorie, de

Tekst: Els Jonckheere
Beeld: Laurijssens Architects
FEITEN EN CIJFERS

Professionele keukens op maat
In Residentie Kartuizerhof werd de grootkeuken door het Nederlandse Rosval ingericht. “We werken al een aantal jaren met Vulpia samen, waardoor we weten wat er van ons wordt verwacht,” vertelt bedrijfsleider Mari Versantvoort. “Toch is elk project anders en moet er steeds opnieuw zorgvuldig worden gekeken hoe we de oppervlakte optimaal kunnen benutten en de behoeften invullen. Precies dat is onze kracht, want Rosval biedt maatwerk en vakmanschap in combinatie met duurzame kwaliteit. We zijn één van de weinige Europese bedrijven dat zijn fornuizen en grootkeukenmeubels volledig zelf ontwerpt en produceert in onze fabriek in Best in Nederland. Dit laat toe om perfect op elke situatie in te spelen. We gebruikenhoogwaardig roestvaststaal (18/10) en geven tien jaar garantie op de constructie.” 

Rosval is een familiebedrijf dat sinds 1985 actief is en inmiddels tot dé referentie voor topkwaliteit fornuizen voor de professional is uitgegroeid. De onderneming richt zich tot het midden en hoge segment in de horeca. Denk maar aan restaurants, hotels, strandpaviljoens, patisserie, traiteurs, bedrijfsrestaurants, slagerijen en instellingen. Naast grootkeuken fornuizen en koelwerkbanken met rubberloze lades en deuren (Easy-Cooling®) kunt u er eveneens terecht voor onder meer bars en (live cooking) buffetten. 

Residentie Kartuizerhof

Bouwen aan de Zorg partners

Renson Health Care ConceptBenedenti Groep