Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Lummen | Frederickxhof

Lummen | Frederickxhof

Een hoogwaardig woonconcept waarin alles draait om het thuisgevoel

Frederickxhof wordt uitgebaat door vzw Foyer de Lork, inmiddels onderdeel van de Senior Living Group.  35 van de 46 flats werden individueel verkocht aan kandidaat-bewoners of investeerders, de overige flats worden samen met het rusthuis verhuurd.  De architectuur is van de hand van Jo Segers van Architectenbureau Segers & Moermans uit Hoeselt. De terreinen waren initieel in handen van enerzijds ontwikkelaar Matexi en anderzijds aannemer Cordeel en werden overgenomen door Curon, die het ganse project realiseerde met Vicky Mols als projectleider en Elsy Van Belle als verantwoordelijke voor de technieken.       

Voor de inrichting en uitrusting werkte Curon intensief samen met de latere exploitant Senior Living Group, onder leiding van Sigrid Knops (hoofd afdeling bouw en infrastructuur) en Shawna Giebens (interieur en inrichting).  Frederickxhof is een goed voorbeeld van een intensieve afstemming en samenwerking tussen enerzijds de ontwikkelaar-investeerder en anderzijds de exploitant. Beide partijen hadden de ambitie de keuzes voor het gebouw – zowel conceptueel als op het vlak van technieken en materialen – te maken op basis van enerzijds de beleving van de toekomstige bewoners en hun bezoekers en anderzijds de functionaliteit voor de medewerkers. 

Frederickxhof

De architectuur en inrichting sluiten nauw aan bij de woonzorgvisie van de exploitant.


Gezellig en huiselijk
Op de website van Senior Living Group worden de kwaliteiten van Frederickxhof mooi opgelijst: het project heeft een woonconcept waarin alles draait om het thuisgevoel.

‘Zo gezellig en huiselijk!’, is vaak de eerste reactie als nieuwe bewoners komen kennismaken met Frederickxhof. De inrichting is inderdaad bijzonder warm en persoonlijk. De voorzieningen zijn van hetzelfde hoge niveau, waarbij het fraaie Grand Café een speciale vermelding verdient. Het feit dat maar liefst 70% van de bewoners uit de directe omgeving komt, draagt uiteraard bij aan de gezellige sfeer in Frederickxhof; een woonzorgcentrum met de sfeer van thuis. 

Frederickxhof

De inrichting is bijzonder warm en persoonlijk.

De architectuur en inrichting sluiten nauw aan bij de woonzorgvisie van de exploitant. Iedere bewoner moet zoveel mogelijk het leven leiden van voorheen. In Frederickxhof kan dat door de huiselijke inrichting van de 62 kamers en attente verzorging – met speciale aandacht voor personen met dementie – door een joviaal team. Aan elk detail is gedacht. De gemeenschappelijke living heeft een aparte tv-hoek en leesruimte en er is overal met warm behang gewerkt. De koffie staat klaar in het gezellige Grand Café. Deze brasserie is een echte ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is, ook niet-bewoners, buren, familie, ….

Frederickxhof

Deze ligging nodigde uit tot een relatieve hoogbouw.


Licht en ruimtelijk
Voor wie nog zelfstandig wil wonen maar wel met alle hulp binnen handbereik, zijn er de 46 erkende assistentiewoningen met 1 of 2 slaapkamers.  Wat opvalt, zijn de riante lichtinval en ruimtelijke opzet, inclusief terras. Huurders of eigenaar-bewoners hebben toegang tot alle faciliteiten van Frederickxhof zoals de kapper, kiné, wasserijservice, activiteiten, restaurant en zorg. En ook voor een tijdelijk verblijf of herstelverblijf na ziekte, operatie of afwezigheid van de mantelzorger kan men terecht in Frederickxhof. Door de ligging, het ‘wonen op maat’, de professionele dienstverlening en het brede zorg- en dienstenaanbod speelt Frederickxhof maximaal in op de noden van de lokale bevolking. Een goede integratie van het project in de omgeving en een nauwe samenwerking met de andere actoren is hierbij het doel. Samen vooruit.  

Frederickxhof

Frederickxhof kenmerkt zich door een huiselijke inrichting. Aan elk detail is gedacht….

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details