Pvc-vloer sportzaal
01:08
30-10-2017

Luxe pvc-vloer gaat strijd aan met steriele ziekenhuislook

De natuurlijke en warme uitstraling van hout, met de hygiëne en het gebruiksgemak van pvc. Niet alleen in de retail, onderwijs en industrie maar ook in ziekenhuizen, verzorgingscentra, fysiotherapiepraktijken en fitnesscentra worden de vloeren van Tajima Europe steeds frequenter toegepast. Met Maaswanden in Andel, De Regent in Rijen, Huize Salem in Katwijk, Ziekenhuis Bernhoven in Uden en Fivestar Fitness in Neuwied (D) heeft het Europese verkoopkantoor van het Japanse Tajima Flooring al een indrukwekkende referentielijst opgebouwd.

Het productgamma van Tajima Europe is onder te verdelen in drie collecties, waaronder zwaluwstaartverbindingtegels, loslegplanken en verlijmbare vloerplanken. Speciaal voor de zorgsector en andere ruimtes waarin hygiëne, slijtvastheid en akoestisch comfort een grote rol spelen, levert het bedrijf sinds enkele jaren de Ambiente collectie; een luxe assortiment verlijmbare vinylplanken in hout-, steen- en betondesign. “De Ambiente collectie wordt vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en met uitsluitend hoogwaardige materialen”, vertelt Mike Krol, Managing Director Europe bij Tajima. “Een hoge resolutie filmprint geeft de vloerplanken een exclusieve en realistische uitstraling, waarbij een transparante PU-toplaag de vloer beschermt tegen slijtage en krassen. Een glasvezelverbinding zorgt ervoor dat het product extreem stabiel is en doordat de planken worden verlijmd, ontstaat een naadloze vloer die ook vochtig gereinigd kan worden.”

De vinylplanken worden standaard geleverd in een dikte van 3 mm, waar collegabedrijven met diktes van 2,5 mm werken, vertelt hij. “Deze extra materiaaldikte zorgt voor een hoger loop- en geluidscomfort, waarbij contactgeluid tot een absoluut minimum wordt beperkt. De houtlook filmprint zorgt daarbij voor een warme en huiselijke sfeer – een schril contrast met de steriele ziekenhuislook van vroeger.”

De collectie omvat 32 houtdessins in verlijmbare vloerplanken van 1.219,2 x 177,8 mm of 180 x 920 mm, vertelt hij. Voor wie grotere afmetingen wenst, biedt Tajima Europe sinds begin augustus de Ambiente-XL collectie, beschikbaar in de afmetingen 1.505 x 235 mm (houtdessins) en 914,4 x 457,2 mm (steendessins) en met dezelfde unieke eigenschappen als de Ambiente collectie. De kleuren, hout- en steendessins zijn zodanig op elkaar afgestemd, dat ze goed te combineren zijn. Waarbij de grote afmetingen meer rust bieden in grote(re) ruimtes.

Tajima vloer

Tekst: Lieke van Zuilekom    Beeld: Tajima Europe

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

Vloer GGZ Breburg Gerflor