Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Magnoliahof in Venlo: ‘Samen kijken naar de beste oplossing voor de bewoners’
Meubilair speciaal voor de zorg.

Magnoliahof in Venlo: ‘Samen kijken naar de beste oplossing voor de bewoners’

Stoelen, kasten, tafels, banken en terrasmeubilair. “Als specialist van meubilair in de zorg hebben wij bij Magnoliahof in Venlo de complete inrichting verzorgd voor de gemeenschappelijke huiskamers en centrale keukens”, vertelt Nick Herraets, eigenaar bij FH Meubelen uit Horst. “Ook de verlichting, het tuinmeubilair, de badkamerkasten en de ontmoetingszitjes op de gangen zijn door ons team verzorgd.”

Magnoliahof is een plek waar je je thuis voelt.

FH Meubelen, met een duidelijke focus op zorg, levert en adviseert eveneens meubilair voor openbare gebouwen zoals een museum of stadsschouwburg. “Om tot een efficiënte indeling bij Magnoliahof te komen, hebben wij in samenwerking met De Zorggroep op locatie een aantal proefopstellingen gemaakt. We creëerden een beeld van hoe groot de woonkamer eruit kwam te zien en namen een stuk of vijftien verschillende zorgstoelen mee. Hieruit konden medewerkers, bewoners en betrokken zorgspecialisten een keuze maken. Ze zagen gelijk wat de consequenties waren van hun keuzes, zoals de beschikbare loopruimten, maar ook hoe groot een bank of tv-meubel mocht zijn. Wij denken eerst aan comfort en functionaliteit en pas in een later stadium aan stoffering en kleuren. Uit de beschikbare zorgstoelen zijn uiteindelijk drie modellen gekozen, die ook uitwisselbaar zijn tussen de verschillende groepen.”

“Het communiceren via korte lijnen en het hebben van één aanspreekpunt is de kracht van ons bedrijf”, aldus Herraets. “Wij zijn nauw betrokken in het gehele proces en weten daarom wat er concreet is afgesproken. We kennen de uitdagingen en overwegingen, maar bovenal: we willen persoonlijk contact en betrekken de mens er altijd bij. Samen maken we er iets moois van.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details