Medifix
02:08
07-11-2018

Medifix kijkt met ervaring uit het verleden vooruit

Medifix is al decennia lang een sterke naam als het gaat over zorgproducten, van verband- en medicijnwagens, bedden en bedschermen tot (medicijn/koel)kasten en COW’s. Vanuit die basis wil het bedrijf in Udenhout stappen zetten naar de toekomst. Algemeen Directeur Joris van Campenhout kijkt terug, maar vooral vooruit.

“We zetten onze kennis in met producenten die weten wat de zorg verlangt en welke kwaliteit er is vereist. Die expertise straalt af van onze producten.” Niets te veel gezegd. Als Van Campenhout de range medicijn- en andere kasten toont, blijken dat niet alleen hoogwaardige producten. Ze zijn ook uitstekend in te delen en voorzien van een modern, huiselijk design. Van Campenhout onderbouwt de koerswijziging voor de verpleeghuizen met ‘minder klinisch’: “We hebben daar met onze PharmaSafe-lijn voor gekozen en 70 procent van de zorginstellingen kiest daarvoor. Die nieuwe lijn is complementair aan wat we in ons assortiment reeds hadden.”

Conceptmatig
Medifix-zorgproducten vinden hun weg van Intensive Care, privéklinieken en poliklinieken tot verpleeghuizen en diverse praktijken. “Veel producten uit ons assortiment worden in dezelfde (behandel)ruimte gebruikt.” Van Campenhout focust in het gesprek niet alleen op de medicijndistributie maar ook op andere onderdelen van het assortiment. “We moeten meer conceptmatig gaan denken”, geeft hij een statement voor de nabije toekomst. “De fundering staat al jaren. Op basis daarvan moeten we ons assortiment verbreden met innovatieve producten.” De verfijning die is doorgevoerd met de medicijnkasten is daarvan een goed voorbeeld. Maar het blijft niet sec bij de producten. Ook een nieuwe website en de verbouwing van de vestiging in Udenhout, ziet de directeur als een kwaliteitsimpuls. “We investeren daarmee in de werkomstandigheden en geven onze mensen en producten een decor dat ze verdienen.”

Flexibel
Flexibiliteit staat niet alleen centraal in de product-range maar ook in de service. Van Campenhout noemt de inzet van de vaste medewerkers maar ook van medewerkers die het arbeidsproces al hebben verlaten, maar wel hun steentje nog willen bijdragen. “Ze betekenen veel voor ons bedrijf, hebben een bak ervaring en maken dat we gemakkelijk kunnen schakelen in onze adviesgesprekken en logistieke trajecten. Ook die aspecten verhogen onze team- en servicewaarde.”

Medifix
Een deel van het assortiment brancards (Novak-M) en schermen (Silentia).   

Overzichtelijk
Inspelen op wat de markt vraagt kan Medifix omdat het nauw samenwerkt met gerenommeerde producenten. “Binnen onze eigen lijnen kunnen we redelijk gemakkelijk inspelen op recente ontwikkelingen.” Van Campenhout noemt naast PharmaSafe de merken Insausti en Praticima. Het gesprek komt op medische veiligheid, de strengere regels en de zorg dat de medicijnen bij de juiste patiënt terechtkomen. “Het lijkt allemaal vanzelfsprekend maar het vraagt goed materiaal, zodat het voor diegenen die er mee werken overzichtelijk en praktisch is.”

EPD
‘Computer on Wheels’. Ook dat is een ontwikkeling waarop Medifix inspeelt. “Steeds meer ziekenhuizen stappen over op een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Wij haken daar op in met het Bytec-assortiment; een wagen waarop de personal computer een plek vindt en die gemakkelijk te verplaatsen is. Stekkers zijn vervangen door een verwisselbaar accusysteem waarmee 24/7 gewerkt kan worden. Privacy en hygiëne zijn leidend in het product.”

Voorbeelden
Het zijn slechts voorbeelden van verfijningen en nieuwe producten bij Medifix. Ook behandelstoelen, banken, stretchers (Novak-M en BMB-Medical) en gemakkelijk verplaatsbare schermen (Silentia), het wordt allemaal aangeboden door het bedrijf, dat zich met sprongen in positieve zin ontwikkelt. Van Campenhout vat het gesprek samen met: “Onze focus ligt op het conceptmatig neerzetten van onze hele productrange. Noem het de zorg beter maken.” Dat er nog ontwikkelingen zijn te gaan, erkent hij, maar ze zijn op de goede weg. In de (nabije) toekomst kunnen we nog zeker innovatieve stappen en verdere ontwikkelingen verwachten van Medifix.    


Medifix
Nijverheidsweg 8
5071 NK Udenhout

T +31 13 511 11 11
info@medifix.nl
www.medifix.nl

Tekst: Willem de Volder    Beeld: Willem de Volder, Medifix
Uitgelichte afbeelding: 
Algemeen Directeur Joris van Campenhout van Medifix toont een deel van de range medicijn- en andere kasten.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

DrägerDelabie