Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Medisch-technisch inrichten met korte lijnen

Medisch-technisch inrichten met korte lijnen

Het inrichten van operatiekamers en andere hoog-technische ziekenhuisafdelingen is een sterk gespecialiseerd werkterrein dat veel vraagt van de organisatie en medewerkers. Eén van de weinige aanbieders van medisch-technische voorzieningen in Nederland is familiebedrijf Heijneman Medical uit Lopik.

Heijneman Medical heeft zich sinds 1993 toegelegd op het inrichten van operatiekamers, intensive cares, spoedeisende hulp- en careafdelingen, holding en recovery en poliklinieken voor de circa 88 Nederlandse
ziekenhuizen. Sindsdien is het bedrijf marktleider geworden op het gebied van OK-lampen en voorzieningenbruggen. Eigenaar-directeur Mark Heijneman, zoon van oprichter Nelis Heijneman: “Er zijn drie partijen in Nederland die dergelijke medisch-technische voorzieningen leveren en die onderhouden een gezonde concurrentie.”

heijneman-1-kopieren

Elkerliek ziekenhuis Helmond: voorzieningenbrug van Modul Technik voor de afdeling IC.

 

Familiebedrijf

Het assortiment van Heijneman Medical is zeer breed en loopt van plafondpendels, voorzieningenbruggen, OK-lampen, OK-tafels, RVS meubilair en zitoplossingen tot innovatieve wervelkolom positioneringsproducten. Heijneman: “De uitrusting van een afdeling komt altijd in nauwe samenwerking en overleg met de klant tot stand. Ons sterke punt daarbij is dat we als familiebedrijf met dertien mensen in dienst een relatief kleine speler zijn die zeer flexibel kan opereren. Door de korte, directe lijnen kunnen we snel schakelen. Dat geldt evengoed voor de lijnen met onze grotendeels exclusieve leveranciers, dat zijn veelal ook familiebedrijven. En klanten gaan niet alleen met ons in zee om de goede prijs-kwaliteitsverhouding, maar vooral omdat wij meedenken voor de beste oplossingen.”

Showrooms

Op de vraag of Heijneman Medical een showroom heeft, antwoordt de directeur: “We hebben een OK nagebouwd, maar de mooiste showrooms zijn natuurlijk de gerealiseerde projecten. Daarvan hebben we er een flink aantal op de website staan en binnenkort komen daar een paar nieuwe bij.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details