Vervoort Meubelen
02:33
19-10-2018

meedenken, expertise en gastvrijheid

Meedenken, veel kennis van zaken en gastvrijheid. Het zit allemaal in het DNA van Vervoort Meubelen. Een gesprek met de leden van de zorgtak van het Goirlese bedrijf leert dat de inrichting van zorginstellingen maar ook van privéhuizen voor senioren steeds meer aan een modern tijdsbeeld beantwoordt.

Vervoort Meubelen
Voor de nieuwe generatie moet de uitstraling van het interieur aansluiten in materiaal, vorm en kleur.

Een hartelijke ontvangst vinden ze bij Vervoort Meubelen vanzelfsprekend. Het is onlosmakelijk verbonden met de manier van zaken doen. De aansprekende presentatie van meubelen en toebehoren in de 4.000 vierkante meter grote showroom sluit daar naadloos op aan. Het zorgteam, Joost Graat, Claudia Stalpers, Roy Oliedam en Arjan Schipper, neemt net zo uitgebreid de tijd voor een journalist als voor een klant. Tot in detail wordt Bouwen aan de Zorg bijgepraat over aanpak, ontwikkelingen in de branche en assortiment. Benadrukt wordt de aanwezigheid van een sterk bezette ontwerpstudio. “We werken het liefst in teams. Uiteraard maken daar dan geledingen van de klant maar ook de cliëntenraad van de klant deel van uit. Persoonlijke invalshoeken, kennis van de vloer en onze expertise worden daardoor gebundeld.” Gevoed door inzichten en kennisgebieden komen we tot een voor de klant gewenst resultaat, klinkt het meerdere keren tijdens het gesprek. 

Vervoort Meubelen
De oorsprong van Vervoort als meubelleverancier voor de horeca komt het zorgteam al zo’n 25 jaar dagelijks goed van pas.

Achtergrond
Het zorgteam is ontsproten uit de horecatak van Vervoort Meubelen. “Een achtergrond die ons al zo´n 25 jaar dagelijks goed van pas komt”, zegt Graat. De link met de horeca blijkt nog steeds nadrukkelijk aanwezig. Want sfeer, comfort, hospitality, beleving en gebruiksgemak zegevieren bij de inrichtingen die het Vervoort-zorgteam adviseert. “Ingegeven door een warm gevoel en vooral door betrokkenheid”, aldus Graat. Oliedam benadrukt dat elk project op zich staat en de vertaalslag ‘custom made’ is. Schipper: “We vertalen wensen in oplossingen en inrichtingen.” Wel benadrukt hij dat Vervoort Meubelen graag in een vroeg stadium bij een project wordt betrokken. “Om verrassingen te voorkomen.”

Vervoort Meubelen

Nieuwe generatie
De teamleden constateren dat er zich een nieuwe generatie aandient. Stalpers verwacht dat door de komst van de nieuwe generatie zorgbehoevenden, de uitstraling van de interieurs wint aan kleur en vorm. “Zonder bestaande waarden zoals een mooie kast te elimineren.” Ook de ontwikkeling op de werkvloer is merkbaar in vernieuwingsplannen. Betrokkenheid en mondigheid van zorg en/of mantelzorg winnen terrein en krijgen nog nadrukkelijker een stem als het gaat over inrichting.

Vervoort Meubelen
Elk interieur is custommade zoals bij Compartijn Huize De Regentes en Huize De Graef waarbij de sfeer van klasse en huiselijkheid aansluit op de monumentale panden.

Negen opstellingen
Zorginstellingen willen af van het verpleeghuis-imago, weten ze bij Vervoort Meubelen. “Hier vinden ze meubelen en oplossingen, die beantwoorden aan de wensen van klanten, maar los staan van het traditionele zorgbeeld. Zonder aan comfort en gebruiksgemak in te boeten”, weet Stalpers. Met negen verschillende opstellingen in de showroom wordt een voorzet gegeven van een bijna oneindig aantal mogelijkheden. Het team benadrukt dat de collectie zich van dag tot dag ontwikkelt. “Nee, we hebben geen eigen fabriek maar een aantal toeleveranciers werkt exclusief voor ons”, geeft Graat inzicht in de wegen die Vervoort Meubelen bewandelt. Hij voegt er aan toe dat bestaande interieurelementen of accessoires door de studio worden meegenomen in het ontwerp; een favoriete stoel of accessoires die aansluiten bij de beleving van de cliënten of omgeving. “Je ziet het ook bij gebouwen, duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol.”

Vervoort Meubelen

Functionaliteit
Functionaliteit is ook een onderwerp dat tijdens het gesprek in de tuin van Vervoort Meubelen aan de orde komt. “Een stoel is een stoel. Comfort regeert.” Graat: “In een vernieuwde of gerevitaliseerde zorginstelling of zorgwoning hervat of begint de bewoner een nieuw leven. Wij zorgen dat hij of zij optimaal kan genieten.” Vervoort Meubelen heeft middelen genoeg in de showroom (of op bestelling) om daar met een persoonlijk advies een invulling aan te geven. “Als opdrachtgevers het hier niet kunnen vinden, dan kunnen ze het nergens vinden.”

Vervoort Meubelen

Symposia en beurzen
Om mensen uit de zorg bij te praten over nieuwe ontwikkelingen houdt Vervoort Meubelen met regelmaat symposia in eigen huis. Vooraanstaande sprekers laten hun licht schijnen op de zorg en al wat daarmee samenhangt. Volgend jaar staat Vervoort Meubelen op 12, 13 en 14 maart op Zorg Totaal in de Jaarbeurs in Utrecht. Ervaring, beleving, sfeer en expertise komen ook daar samen.    

Vervoort Meubelen
Het zorgteam van Vervoort Meubelen: van links naar rechts Joost Graat, Claudia Stalpers, Roy Oliedam en Arjan Schipper. In het midden directeur Guus Koevoets.


Vervoort Meubelen
Edisonstraat 3, ind. Tijvoort
5051 DS GOIRLE

T: +31 13 534 00 34
F: +31 13 534 00 35
E: info@vervoort.nl
W: www.vervoort.nl

Tekst: Willem de Volder

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

wissner-bosserhoffAZ Sint-Maarten